Derrick Henry neemt de Titans bij de hand

Titans en Steelers denderen door

Door

De Tennessee Titans hielden het lang spannend tegen de Houston Texans. Onder leiding van Ryan Tannehill en met Derrick Henry als motor waren ze echter een maatje te groot voor de mannen uit Houston. In Pittsburgh lieten de Steelers nog maar eens zien dat hun ongeslagen record geen geluk is. De Browns hadden niets in te brengen en mochten met de staart tussen de benen terug naar Cleveland. Verder kenden de Jets wederom een beschamend optreden, lieten de Bengals de Colts terugkomen, lieten de Falcons de Vikings niét terugkomen en versloegen de Broncos de Patriots met zes (!) field goals. Lees hier de recaps!


BROWNS MEER DAN MAATJE TE KLEIN VOOR STEELERS

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers | 7-38


De clash tussen de AFC North-rivalen Cleveland Browns en Pittsburgh Steelers moest de spektakelwedstrijd van het weekend worden. Het was niet onlogisch onze Game of the Week. Beide teams zouden samen uitmaken wie nu de échte uitdager ging worden van de Baltimore Ravens. Na afloop was het meer dan duidelijk; de Cleveland Browns wegen een paar kilootjes te licht om met de Ravens en Steelers te kunnen meespelen in de AFC North.

MAYFIELD ZIET STERRETJES

Al bij de eerste drive van de Browns ging het mis. De eerste pass-poging van Baker Mayfield belandde in de handen van Minkah Fitzpatrick die de bal helemaal terug naar de eindzone liep voor een pick six. De toon was meteen gezet voor de rest van de wedstrijd.

Mayfield leek zich lange tijd niet te kunnen herstellen van deze fout en vond geen doorgang bij de Steelers-defensie. Meer zelfs, in het tweede kwart gooide Mayfield nog een interceptie. Ditmaal was Cameron Sutton de onbedoelde ontvanger van de bal. Na de two-minute warning konden de Browns eindelijk een normale aanval in elkaar knutselen. Mayfield vond Rashard Higgins in de eindzone en zette de eerste punten van zijn team op het bord. Intussen hadden de Steelers wel al een comfortabele voorsprong uitgebouwd via touchdowns van James Connor en James Washington.

STEELERS OP AUTOMATISCHE PILOOT

Na de rust konden de Browns geen vuist meer maken. Ze konden geen deuk in een pakje boter slaan, laat staan in de stalen defensie van Pittsburgh. Er werd geen enkel punt meer gescoord en de zo bejubelde running game vond geen enkele doorgang. Alle Browns-running backs samen renden slechts voor een magere 75 yards.

Ondertussen maakten de Steelers de wedstrijd rustig vol. Running back James Connor rende voor meer dan 100 yards en ook rookie Chase Claypool had weer een mooie wedstrijd met meer dan 80 totale yards. Hij voegde bovendien een nieuwe touchdown toe aan zijn collectie. De zesde al van zijn jonge carrière. Running back Benny Snell maakte de vernedering compleet door in het vierde kwart de vijfde touchdown van de wedstrijd te scoren.

De Steelers hebben de Browns stevig met de voetjes op de grond gezet en blijven aan de leiding in de AFC North. Ze kunnen nog steeds een perfect rapport voorleggen en defensief zag het er opnieuw indrukwekkend uit. Als de Ravens een echte concurrent hebben dit seizoen in de AFC North, dan zijn het wel de Pittsburgh Steelers. Dat wordt uitkijken naar week 8 wanneer deze twee elkaar eindelijk ontmoeten in Baltimore!


DERRICK HENRY NEEMT TITANS BIJ DE HAND

Houston Texans @ Tennessee Titans | 36-42 (OT)


Ieder ander seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen voor de divisie-ontmoetingen tussen de Texans en Titans. Door de 1-4 start van Houston en het zeer dominante begin van Tennessee was daar nu echter minder sprake van. Een overwinning van de Texanen zou een behoorlijke upset zijn. Het duel begon dan ook als verwacht. Onder leiding van Ryan Tannehill en met Derrick Henry als motor liepen de Titans snel weg bij de Texans. Bij rust leidden ze met 21-10, maar het momentum leek toen al de kant van Houston op te schuiven. Een onverwachte ontwikkeling, maar zeer vermakelijk voor de neutrale kijker. Na het derde kwart stond Houston ineens voor met 23-21. Het vierde kwart werd vervolgens gekenmerkt door gewaagde keuzes van de Texans.

CRENNEL SPEELT MET VUUR EN BRANDT ZICH

Bij een stand van 30-29 in het voordeel van de Texans koos interim head coach Romeo Crennel er op fourth down voor om ervoor te gaan. Dat pakte goed uit: 36-29. De Titans stonden een score achter, maar toen maakte Crennel wederom een gewaakte keuze. Hij ging voor de two-point conversion terwijl één extra punt hem al op acht punten voorsprong zou zetten. De poging faalde en de Titans hadden slechts een touchdown met PAT nodig om overtime af te dwingen; en zo geschiedde. De Titans wonnen de toss en Derrick Henry bracht Tennessee binnen field goal range met een 53 yard catch. Vier plays later scoorde hij zelf de game winning touchdown.

HENRY SUPERIEUR

Derrick Henry was ongrijpbaar voor de Texans defense. Dankzij center Ben Jones en guards Nate Davis en Rodger Saffold had hij alle ruimte om te rennen. De manier waarop de Titans Henry gebruiken is ietwat voorspelbaar en tegen een goede run defense levert dat weinig yards op. De Bills hielden hem bijvoorbeeld op 57 yards. Hoe anders is dat tegen een beperkte run defense als die van de Texans. Henry was goed voor 212 yards uit 22 carries waarin hij twee touchdowns wist te scoren. Een monsteroptreden voor deze super human.

FLINKE BOOST VOOR TEXANS PASS PROTECTION

Waar de Texans kracht uit kunnen putten, is de bescherming van Deshaun Watson. Lange tijd was dit van bedenkelijk niveau, maar gisteravond was het solide. Wtason kreeg twee sacks te verwerken, maar kon verder rustig het veld scannen voor zijn targets. Dat leidde er dan ook toe dat hij uitstekende statistieken kon produceren (28/37, 335 yards, 4 TD, 0 INT). Wide receiver Will Fuller profiteerde optimaal van dit sterke optreden van zijn quarterback. Hij ving zes uit elf worpen voor 123 yards en één touchdown. Al met al een zure nederlaag voor de Texans die beter zijn dan hun 1-5 record doet vermoeden. Aanstaande zondag wacht wederom een tegenstander van formaat: de Green Bay Packers.


OVERIGE DUELS


Cincinnati Bengals @ Indianapolis Colts | 27-31

In de eerste helft stonden de Colts met 21-0 achter. De offense was slordig en de defense liet gaten vallen. Toen de offense zichzelf echter herpakte, wist men nog voor de rust terug te komen tot een 24-21 achterstand. In de tweede helft wist een herrezen defense de Bengals tot slechts drie punten te houden. Tight end Jack Doyle, die in het eerste kwart nog blunderde, vervolmaakte de comeback met een superieure touchdown catch. Een interceptie door rookie safety Julian Blackmon bracht een einde aan de laatste drive van de Bengals.

New York Jets @ Miami Dolphins | 0-24

De New York Jets stevenen af op een winloos seizoen. Zowel de defense als de offense kan tegen geen enkele tegenstander potten breken. Ook de Miami Dolphins liepen zonder moeite over ze heen. Ze hielden de Jets zelfs van scoren en konden rookie quarterback Tua Tagovailoa laten debuteren. Ryan Fitzpatrick speelde wederom een typisch Fitzpatrick duel (18/27, 191 yards, 3 TD, 2 INT). Hij vond zeven verschillende targets, maar wist met zijn offense geen van de eerste zeven third down conversions succesvol binnen te halen. Normaal betekent dat een verliespartij, maar niet tegen de Jets. De vraag is nu vooral hoe lang Adam Gase nog in het zadel blijft.

Atlanta Falcons @ Minnesota Vikings | 40-23

Het is ze eindelijk gelukt! De Atlanta Falcons zijn erin geslaagd een voorsprong succesvol te verdedigen. De Falcons scoorden tien punten in elk kwart en hielden zo de Minnesota Vikings af, die behoorlijk mager voor de dag kwamen. Kirk Cousins wierp drie intercepties en kon enkel op het einde van de wedstrijd nog wat garbage time scores op het bord zetten. Dan deed zijn collega aan de overkant het stukken beter. Matt Ryan eindigde de wedstrijd met 371 yards en vier touchdowns. De grote held van de avond bij Atlanta was de terugkerende Julio Jones. Jones werkte een wedstrijd uit de oude doos af met twee touchdowns bovenop 137 receiving yards.

Denver Broncos @ New England Patriots | 18-12

De Patriots leden een verrassende thuisnederlaag tegen de Denver Broncos. Offensief leek het nergens op bij Cam Newton en co, waar de verstoorde voorbereiding vanwege COVID-19 een duidelijke impact had gehad. Newton wierp twee intercepties en leek op geen enkel moment echt in de wedstrijd te komen. De Broncos van hun kant hadden niet eens een touchdown nodig om afstand te nemen. Met maar liefst zes gelukte field goals van Brandon McManus konden de Broncos met een tweede opeenvolgende zege terug naar huis.


Lees hier de 4-on-4 van vorige week!

Coverfoto: Christopher Hanewinckel/USA Today Sports

Ook leuk om te lezen