NFL ‘ABC’ Update: Cam Newton spreekt liefde voor Falcons uit

Door

Atlanta Falcons v Carolina PanthersIedere dag biefstuk begint op een gegeven moment ook wat te vervelen. Daarom wel gewoon een NFL Update, maar met een andere opzet. Met de trainingskampen voor de deur en oefenwedstrijden op de kalender van de volgende maand is de actie niet ver weg, maar draait de nieuwsmolen nog niet op volle toeren. Gelukkig kunnen we putten uit 32 teams. Een update over de teams die beginnen met een A, B of C.

Arizona Cardinals: Iedereen heeft respect voor Cardinals hoofdcoach Bruce Arians, en dat bleek begin deze week eens te meer tijdens een discussieforum in Pasadena. Arians staat bekend om zijn bijna vaderlijke uitstraling en kreeg veel lof van de overige panelleden. “Bruce is als je favoriete oom,” aldus (Fox Sports reporter) Jay Glazer. Het bewijst eens te meer dat ook een coach die zelf geen NFL-verleden heeft respect kan afdwingen. Vorig jaar viel hij in voor Indianapolis Colts hoofdcoach Chuck Pagano die leukemie kreeg. Arians leidde de Colts onder zijn bewind naar een 9-3 record. Met een staat van dienst als coach om u tegen te zeggen hebben de Cardinals komend seizoen een zestigjarige wijze man aan het roer. Aan Arians zal het niet liggen.

Atlanta Falcons: Zelfs Johan Cruijff speelde voor Feyenoord. Wat wil dit zeggen? Clubliefde kan je los zien van je werk. Zo vertelde Carolina Panthers quarterback Cam Newton in een interview openlijk over zijn voorliefde voor de Atlanta Falcons. De twee teams zijn echter wel divisierivalen. Veel is Newton niet kwalijk te nemen. Als je éénmaal voor een team hebt gekozen dan blijf je daar de rest van je leven bij. In goede en slechte dagen. En zelfs als je gedraft wordt door een ander team uit dezelfde divisie.

Baltimore Ravens: Een standbeeld was nog niet genoeg. De Ravens zullen voormalig – toekomstig Hall of Fame – linebacker Ray Lewis introduceren in hun ‘Ring of Honor’. De Ravens gaan dit doen rondom de wedstrijd in speelronde drie wanneer de Houston Texans (met oud-teamgenoot Ed Reed) op bezoek komen in Baltimore. Lewis weet zich in het gezelschap van zes Ravens die hem voorgingen: Jamal Lewis, Matt Stover, Jonathan Ogden, Peter Boulware en Michael McCrary. Ook de vorig jaar overleden eigenaar Art Modell en acht Baltimore Colts ontvingen ooit de eer.

Buffalo Bills: De Bills en safety Jairus Byrd zijn geen nieuw contract overeengekomen. Het is gissen naar de beweegredenen van Byrd. Volgens de nieuwsberichten zou er een contract voor hem klaarliggen dat hem bij de top vijf van best betaalde safeties zou scharen. Maar voor de 26-jarige tweevoudig Pro Bowler was het niet genoeg. Byrd is geen beroerde safety, maar mag zeker nog niet in de voetsporen treden van bijvoorbeeld een Troy Polamalu (Pittsburgh, 9,1 miljoen dollar). De safety heeft zijn gezicht nog niet laten zien op het trainingsveld, maar toch heeft het team de franchise tag voor hem gebruikt. Dat zou betekenen dat Byrd het zou moeten doen met een schamele 6,9 miljoen dollar. Het arme schaap.
Carolina Panthers vs Miami Dolphins - September 25, 2005
Carolina Panthers: Triest nieuws voor Carolina Panthers eigenaar Jerry Richardson (foto). Zijn oudste zoon, Jon, is overleden aan kanker. Jon was een graag geziene gast binnen de organisatie. Hij was jarenlang de grote baas van het stadion en speelde een grote rol in de bouw van het Bank of America Stadium. Jon Richardson speelde college football voor North Carolina (eind jaren 70 en begin jaren 80) en werd 53 jaar.

Chicago Bears: Volgens de Chicago Tribune zouden de Bears quarterback Jay Cutler vijftien miljoen dollar per jaar hebben willen aanbieden. Dit voorstel was in de maak voordat Marc Trestman tijdens offseason werd aangesteld als hoofdcoach. Komend seizoen gaat Cutler 8,97 miljoen dollar verdienen. Veel fans vinden dat Cutler dit jaar moet aantonen wat hij waard is voor hun geliefde Bears, zeker na een upgrade van de aanvallende linie. Wellicht denkt coach Trestman er net zo over, want voor zover bekend is er officieel geen contractverlenging aangeboden aan de Bears quarterback.

Cincinnati Bengals: Nu de Bengals een contractverlenging zijn overeengekomen met defensive end Carlos Dunlap denkt Joe Reedy van de Cincinnati Enquirer niet dat Michael Johnson in 2014 nog voor de Bengals zal spelen: “Dit zou nu zomaar eens het laatste jaar van Johnson kunnen zijn bij de Bengals.” De Bengals gebruikten voor hun defensive end de franchise tag. Met het salarisplafond in de NFL moeten teams keuzes maken en door de langdurige overeenkomst met Dunlap mag Johnson volgend jaar waarschijnlijk uitkijken naar een nieuwe bestemming.

Cleveland Browns: De Browns gaan komend seizoen terug naar een 3-4 defensie nadat ze de laatste twee jaren steevast stonden opgesteld in een 4-3 formatie. Dit betekent voor veel spelers een verandering van positie en dus hebben de coaches het er maar druk mee. Alleen middle linebacker D’Qwell Jackson behoudt zijn plaats. Jackson zet al jaren indrukwekkende cijfers neer. Vorig seizoen noteerde hij 119 tackles, 3.5 sacks en twee interceptions. Hij mocht dan ook voor het eerst naar de Pro Bowl. Jackson heeft gelukkig jarenlange ervaring in een 3-4 defensie en lijkt ook komend jaar het kloppend hard van de Browns defensie te worden.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen