Mack Attack in Denver, Packers rennen naar overwinning

Green Bay Packers v Chicago Bears

Na het overvolle ochtendprogramma stonden er maar 2 middag wedstrijden op het programma in de NFL.

Khalil Mack steelt de show in Denver
De AFC-west divisie strijd tussen de Denver Broncos en Oakland Raiders zou een wedstrijd worden tussen 2 geweldige verdedigingen.
De divisie leiders Denver Broncos wonnen de laatste 8 wedstrijden van de Raiders, die nog steeds meedoen om een AFC wildcard plek. Vooraf waren de Raiders dan ook de underdog.

In een volledig eenzijdige eerste helft wist de Oakland aanval geen raad met de verdediging van de Broncos en werden ze non-stop onder druk gezet. Halverwege hadden de Raiders zelfs een negatief aantal offensieve yards.

Hoewel de Broncos veelbelovend aan drives begonnen wisten ze deze echter niet om te zetten in touchdowns. Vier fieldgoals van Denver kicker Brandon McManus zorgden voor een 12-0 ruststand.

De 2e helft zou die van 2e jaars linebacker Khalil Mack worden. De eerste Oakland drive na rust werd door een touchdown pass van Derek Carr, die een dramatische eerste helft speelde, naar Seth Roberts omgezet in een score voor de raiders voor een 12-7 stand.

Hierna begon de Khalil Mack show. Hij had maar liefst 5(!) sacks deze wedstrijd, waaronder een sack-strip in de Denver endzone die zou leiden tot een safety.

De Denver aanval wist zich geen raad met de overweldigende kracht van Mack. Osweiler kreeg daarbij ook geen hulp van zijn runningbacks of wide receivers, die op een aantal cruciale momenten de bal niet wisten te vangen.

Een touchdown pass van Carr naar tight end Rivera aan het begin van het vierde kwart bleek uiteindelijk genoeg voor een 15-12 overwinning voor de Raiders, die daarmee voor een daverende verassing zorgen en Denver quarterback Brock Osweiler zijn eerste verlies als startende qb oplevert. Khalil Mack leidt de NFL nu met 14 sacks dit seizoen.

Packers leunen op running game voor overwinning
Het belangrijkste nieuws bij de wedstrijd tussen de Green Bay Packers en de Dallas Cowboys kwam vooraf; Packers coach Mike McCarthy zou de aanvallende plays weer gaan kiezen. Hiermee wilde hij de wisselvallige aanval van de Packers weer op gang helpen op weg naar de playoffs.

In een rematch van de playoff wedstrijd tussen deze twee teams van het afgelopen seizoen, waarbij vooral de Dez Bryant no-catch nog altijd Cowboys fans nachtmerries bezorgt, zou Coach McCarthy tegen de Tony Romo-loze Cowboys vooral leunen op de running game.

Nadat Packers runningback Eddie Lacy vorige week nog bijna de hele wedstrijd op de bank bleef na het missen van zijn bedtijd op de avond voor de wedstrijd werd deze week de lucht tussen hem en coach McCarthy geklaard. McCarthy noemde hem “herboren” en zo speelde de runningback ook. In tandem met mede runningback James Starks werd Dallas over de pijnbank gelegd in het regenachtige Green Bay.

In totaal zou Green Bay voor 230 yards aan rushing yards bij elkaar rennen op weg naar een 28-7 overwinning met touchdowns voor zowel Starks als Lacy. Starks wist daar ook nog een receiving touchdown aan toe te voegen. Het was voor het eerst sinds 2009 dat de Packers weer eens voor 200 yards wisten te rushen.

Dallas stelde hier weinig tegenover, hoewel de playcalls van de cowboys daarbij ook moet worden bekritiseerd. Darren McFadden begon namelijk uitstekend aan de wedstrijd met o.a. een 50 yard run. Hij zou uiteindelijk eindigen met 111 yards, uit 9 carries. De andere Cowboys running back, Robert Turbin, scoorde de eerste touchdown van zijn carrière en had 51 yards uit zijn zeven carries. Met de goede offensive line, een matige quarterback en running backs die dus duidelijk de ruimte vinden is het dan ook zeer vreemd dat er niet meer voor running plays gekozen werd. Uiteindelijk wisten de Packers pas in het 4e kwart definitief uit te lopen namelijk.

De Packers nemen hiermee een belangrijke stap richting de playoffs en staan nu, met 9 overwinningen en 4 verloren wedstrijden, één wedstrijd voor op de Minnesota Vikings in de NFC North. Er moet iets heel vreemds gebeuren willen de Cowboys alsnog de playoffs halen, hoewel ze nog steeds niet uitgeschakeld zijn in de NFC East.