Seahawks en Chiefs in uitstekende vorm, Colts roemloos ten onder

Door

NFC Divisional Playoffs - Carolina Panthers v Seattle Seahawks
Week 13 ging donderdag van start met een sublieme overwinning van de Arizona Cardinals in hun thuiswedstrijd tegen de Minnesota Vikings. Vanavond werden er elf vroege wedstrijden gespeeld (en later op de avond volgen uiteraard de andere duels), met ondermeer de Seahawks die het vliegtuig oostwaarts namen richting Baltimore. De Steelers vertrokken richting Cincinnati voor hun duel tegen de Bengals. Een duel die voor de Steelers uiteraard gewonnen diende te worden om zicht te blijven houden op de play-offs. Ook de Jets zijn nog volop in de race en ontvingen Marcus Mariota’s Titans.

Steelers @ Bengals

Het duel dat middels tweets live te volgen was via ons @Touchdown_LIVE Twitter-kanaal, begon voor de Bengals met het nieuws dat Andy Dalton niet kon spelen door een duimblessure. A.J. McCarron mocht daardoor de positie under center overnemen, maar kon de Steelers niet van de winst af houden: 33-20.

McCarron gooide twee touchdowns, maar zette daar ook twee intercepties tegenover. Aan de zijde van de Steelers liep Williams twee touchdowns binnen en was kicker Boswell goed voor vier field goals.

Game fact:

Seahawks @ Ravens

Het koste de Seattle Seahawks geen enkele moeite om zich te ontdoen van de Baltimore Ravens. In een eenzijdig duel lieten de ‘Hawks vandaag nog maar eens blijken helemaal terug van weg geweest te zijn. De arme Ravens werden omver geblazen en gingen met 35-6 de bietenbrug op.

De NFC West is al gewonnen door de Arizona Cardinals, maar een wild card behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Een Seattle in deze vorm is moeilijk af te stoppen en hebben meer dan recht om in de post-season te verschijnen en zo de kater van de afgelopen Super Bowl proberen weg te spoelen.

De Ravens kwamen alleen in het tweede kwart tot scoren. Hun PAT werd echter niet omgezet in punten en dus bleef de 6 op het bord staan. Russell Wilson gooide vijf TD passes. Twee op Lockett en drie op Baldwin. Richard Sherman was goed voor een interceptie en werd aan zijn haren naar beneden gesleurd. Het kon hem echter allemaal niet deren. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van RB Thomas Rawls.

Colts @ Jaguars

De Indianapolis Colts moeten zich serieus zorgen gaan maken om divisiewinst en dus een plek in de play-offs. Divisiegenoot Jacksonville Jaguars lieten geen spaan heel van ze en wonnen met, u leest het goed, 56-16. Zowel in het derde als vierde kwart maakte de Jaguars 21 punten.

Blake Bortles kwam in de tweede helft echt in the mood en wist drie touchdown passed te gooien. Ook rende hij er zelf nog eentje binnen. Daarnaast lukte het het team om voor het eerst sinds 2011 te scoren vanuit de offense, defense en special teams. De Jags staan door de winst op 5-8 en hebben nog een kans.

Voor de Colts lijkt het seizoen een drama te worden en hebben divisiewinst niet meer in eigen hand. Op het moment van schrijven staat de Houston Texans er met 6-6 beter voor. Later vandaag volgt hun wedstrijd tegen de New England Patriots.

Chargers @ Chiefs

Qua scores viel er weinig te genieten, maar de Chiefs boekten hun zevende overwinning op rij (na eerst vijf keer op rij verloren te hebben). Thuis werd er met 10-3 van de San Diego Chargers gewonnen.

Alex Smith was goed voor de TD pass. Daarnaast gooide hij voor het eerst sinds 312 pogingen weer eens een interceptie. Een nieuw franchise record.

De Chiefs hebben nu een 8-5 record en staan twee wedstrijden achter op de Broncos. Samen met de Jets en de Steelers hebben ze de beste papieren voor een wild card. Het belooft een spannend slot van het reguliere seizoen te worden.

Titans @ Jets

Voor de Jets was er alles aan gelegen om hun wedstrijd tegen de Titans te winnen, om zo niet achterop te raken in de strijd om een wild card. Dat lukte met verve, want moeite had het team niet. Via een 30-8 overwinning staan de Jets nu op 8-5.

Spelverdeler Ryan Fitzpatrick was goed voor drie TD passes. De routinier is een belangrijke schakel voor de Jets en hij liet zijn kwaliteiten vandaag nog maar eens zien. Brandon Marshall was goed voor 125 receiving yards en een touchdown.

Game fact:

Marcos Mariota ontving eens een touchdown pass in plaats van deze te verzorgen:

Foto’s: Getty Images (archief)

8 Reacties
 1. Sander 6 jaar ago

  “De NFC West is al gewonnen door de Arizona Cardinals…”
  Tot mijn spijt niet correct. Hier is nog 1 Cards win of een Hawks loss voor nodig. Met winst op de Eagles volgende week is hopelijk zowel de division title als een first round bye een feit.

  • Sander Baarsma 6 jaar ago

   Dat had natuurlijk de verzekering van een play-off plek moeten zijn. Laten we er vanuit gaan dat we een vooruitziende blik hebben bij SportAmerika, maar feitelijk is het niet correct! Wie acht je kanshebber voor de Super Bowl Sander?

 2. Sander 6 jaar ago

  Ik hoop op CIN vs ARI voor 7 februari, maar een kopie van SB49 lijkt mij waarschijnlijker. Ik vermoed dat de Panthers tekortschieten tegen een van de NFC West contenders.

  • Sander Baarsma 6 jaar ago

   Voor de Bengals wordt het wellicht lastig nu Dalton out is. De Seahawks zijn in goede vorm, maar missen een RB. Wilson lijkt die taak nu ook op zich te nemen. Ik zie een rematach wel zitten. Toch hoop ik dat de Panthers hun lijn door kunnen trekken in de play-offs.

 3. erwin konings 6 jaar ago

  Nah… ik ga toch voor brady zijn 5de in superbowl 50 wat gelijk zijn laatste wedstijd uit zijn carriere is, tegen de packers

  • Sander Baarsma 6 jaar ago

   Het zou een mooi slot van zijn carriere zijn Erwin. Denk je dat-ie er mee stopt na dit seizoen? Of enkel bij winst?

   • erwin konings 6 jaar ago

    Ik denk alleen als hij hem wint. Hij is eerzuchtig genoeg dat hij een 5de ring wil hebben om zo zonder enige twijfel als GOAT bestempeld te worden

  • Victor 6 jaar ago

   Dan hoop ik toch dat Rodgers als winnaar van er veld stapt. Als het even kan met een hail-mary!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen