NBA Update: Popovich tekent bij, Lin naar Sixers

Door

Toronto Raptors v Houston Rockets

Vandaag is de eerste dag dat free agents hun contracten kunnen aangaan bij de teams van hun keuze. Het maakt dat het roddelcircuit op volle toeren draait. Alle ogen blijven natuurlijk gericht op Carmelo Anthony en LeBron James.

Vorige update: klik hier

Kobe Bryant bracht naar buiten er erg naar uit te kijken om samen te werken met Carmelo Anthony. Op een persconferentie voor de achtste editie van zijn jaarlijkse basketbalacademie voor jongeren zegt Bryant dat hij sinds 2008 een echte klik heeft gekregen met Melo. Hoe graag Bryant ook zou willen dat Anthony tekent bij de Lakers de kans is toch groot dat hij gewoon in New York blijft. Meer daarover lees je hier. Bryant gaf ook aan fysiek weer goed te zijn. Vorig jaar kwam hij door blessureleed maar zes wedstrijden in actie voor de Lakers.

Jeremy Lin naar Sixers
De Houston Rockets en Philadelphia 76ers hebben een principeakkoord bereikt over Jeremy Lin. Naast de komst van Jeremy Lin zouden de Sixers ook een first round pick krijgen.

De bedoeling van de Rockets is om met het vertrek van Lin ruimte te maken voor de komst van Chris Bosh. Als hij tekent bij de Rockets kan Lin richting de Sixers. Of Bosh tekent bij de Rockets is dan weer sterk afhankelijk van wat LeBron James gaat doen.

Popovich tekent meerjarig contract
Voorlopig zullen de San Antonio Spurs onder de strakke leiding van Gregg Popovich blijven. Hij is met de kampioen een meerjarige contractverlenging overeen gekomen.

Sinds het seizoen 1996-1997 is Popovich al hoofdcoach van de San Antonio Spurs. Sinds die tijd heeft hij zijn team vijf keer naar de NBA-titel gecoacht. Hij won drie keer de titel coach van het jaar, waaronder het afgelopen seizoen.

Salary cap naar 63 miljoen
De NBA heeft woensdag naar buiten gebracht dat de salary cap met 7.5% verhoogd wordt in het seizoen 2014-2015. De 63.065 miljoen dollar is daarmee het hoogste bedrag qua salary cap ooit. Het minimale teamsalaris is 90% van de salary cap en zal daarmee komen te liggen op 56.759 miljoen Amerikaanse dollars. Vanaf vandaag is de salary cap van kracht, omdat vandaag de eerste dag is dat de free agents hun overeenkomsten kunnen tekenen.

Sterling gaat tekeer in rechtbank
Het verhaal Donald Sterling lijkt maar geen einde te krijgen. Voor de rechtbank verklaarde de eigenaar van de Los Angeles Clippers nog maar eens dat hij absoluut niet van plan is de Clippers te verkopen. Daarnaast schold hij zijn vrouw uit voor ‘pig’ en ging hij tekeer tegen zowel zijn eigen advocaat als de advocaten van zijn vrouw. Sterling probeert via de rechter de deal die zijn vrouw maakte om de Clippers te verkopen ongedaan te maken.

Shelly Sterling had een deal met de CEO van Microsoft Steve Ballmer om de Clippers voor 2 miljard dollar van de hand te doen. Die deal blokkeerde Sterling vervolgens en in de rechtbank geeft hij nogmaals aan nooit te zullen verkopen. Hij noemt voor de rechter bovendien dat zijn vrouw het recht niet heeft om de deal te maken en dat ze de deal alleen maar had gemaakt omdat ze bang was alles kwijt te raken waar zo hard voor gewerkt is.

Donald Sterling is voor de rest van zijn leven door de NBA geschorst vanwege racistische uitspraken, maar ontkende in de rechtbank een racist te zijn. Hij dreigt bovendien zolang hij leeft de NBA aan te klagen voor de gang van zaken.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen