Atlanta verslaat Nets en gaat door naar volgende ronde

Oklahoma City Thunder v Atlanta Hawks

De Atlanta Hawks hebben de volgende ronde van de play-offs bereikt. Na zes wedstrijden versloeg de ploeg van coach Mike Budenholzer de Brooklyn Nets. Vannacht werd het 111-87.

De Hawks speelden erg sterk en stonden bij de rust met 51-45 voor. Het grote verschil werd echter gemaakt in het derde kwart. Atlanta maakte 41 punten tegenover maar 21 punten van Brooklyn. In de laatste twaalf minuten maakten de Nets nog twee punten meer dan de Hawks, waardoor de eindstand uiteindelijk 111-87 was.

Paul Millsap werd met 25 punten, negen rebounds en zes assists de man van de wedstrijd. Toch waren ook DeMarre Carroll en Kyle Korver aanvallend erg belangrijk voor de Hawks. Beide spelers scoorden twintig punten. De shooting guard raakte zes van zijn tien driepunters en had ook nog eens acht rebounds.

Jeff Teague
Point guard Jeff Teague had wel een heel opvallende statistiek. In iets meer dan 23 minuten noteerde hij geen enkel punt, maar gaf hij wel dertien (!) assists. Al Horford (18) en Dennis Schröder (12) hadden ook meer dan tien punten.

Center Brook Lopez werd de topscorer aan de kant van de Nets. Hij was goed voor negentien punten en zes rebounds. Point guard Deron Williams had dertien punten, vijf rebounds en vier assists.

Wizards
Het is voor het eerst sinds 2011 dat Atlanta een ronde in de play-offs overleeft. De Hawks nemen het in de volgende ronde op tegen de Washington Wizards. De eerste wedstrijd is morgenavond om 19:00 (Nederlandse tijd).

Foto’s: Getty Images en Twitter