TCU bezorgt Ole Miss een oorwassing in Peach Bowl

Door

Chik-fil-A Peach Bowl - Mississippi v TCU

Bowlgames zijn vaak spannend en spectaculair. Spanning was er niet te vinden in de Peach Bowl, spektakel des te meer. Het spektakel kwam echter van slechts één ploeg, want Ole Miss had een ontzettende off-day. TCU versloeg de lamgeslagen Rebels met maar liefst 42-3.

Foutenfestival

Eigenlijk was de wedstrijd één groot foutenfestival. Beide teams waren goed voor drie interceptions en een verloren fumble, maar opvallend genoeg was het alleen TCU die wist te profiteren van de fouten van de ander. De toon werd al gelijk in het eerste kwart gezet.

Nadat Wallace een interception had gegooid had TCU aan twee plays genoeg om de eerste score op het bord te zetten. Quarterback Trevone Boykin wierp de bal zijwaarts naar Kolby Listenbee, een voormalig quarterback, nu wide receiver. Listenbee ging er niet als een dolle met de bal vandoor, maar gooide op zijn beurt een pass richting Aaron Green die met bal en al de endzone wist te bereiken. Een prachtige trick play.

Beter werd het geen moment voor Ole Miss, of eigenlijk zouden we na de wedstrijd van vandaag oud wijf moeten zeggen. Bo Wallace en de zijnen speelden een dramatische wedstrijd. Slechts tien van de 23 passes van Wallace bereikten hun doel voor 109 yards. De rest van het team was nog erger, want in totaal was Old Miss slechts goed voor 129 aanvallende yards.

Overigens gooide Wallace nog wel een touchdown. Vanuit zijn eigen endzone gooide hij de bal namelijk recht in de handen van een TCU speler voor een score. Veel dramatischer bestaat het niet.

TCU maakte dus ook fouten en dat was maar goed ook voor Ole Miss. Als TCU het normale niveau had gehaald, dan was de eindstand eerder iets van 90-0 geweest. Zo groot was het krachtsverschil. TCU had graag willen bewijzen dat ze in de play-offs hoorden, maar dat is niet helemaal gelukt dankzij de gemaakte fouten.

Voor TCU is volgend jaar opnieuw veel mogelijk, maar dan moeten ze wel leren omgaan met het verlies van Boykin. De quarterback lijkt op weg naar een plekje op de bank bij een NFL team. Hij zal waarschijnlijk in de derde of vierde ronde gedraft worden. Voor het komende seizoen van Ole Miss moeten we vrezen. In de tweede helft van het seizoen lieten ze een overdaad aan zwakke punten zien en de vraag is of die wel voldoende te repareren zijn.

En de cheerleaders van TCU zagen dat het goed was…..

Chik-fil-A Peach Bowl - Mississippi v TCU

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Ron 8 jaar ago

    En ik keek en zag dat het wel goed zat met de cheerleaders.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen