Rasheed Wallace gaat (opnieuw) met pensioen

Door

Los Angeles Lakers v New York KnicksRasheed Wallace is voor de tweede keer in zijn loopbaan met pensioen gegaan. De speler van de New York Knicks raakte afgelopen week na vier minuten speeltijd opnieuw geblesseerd aan zijn voet. Eind februari brak hij zijn linkervoet, waardoor hij zes weken langs de kant stond. De 38-jarige forward heeft vandaag besloten dat de vier minuten tegen de Charlotte Bobcats zijn laatste waren.

Wallace gaat de boeken in als een van de meest excentrieke spelers die NBA ooit gekend heeft. Berucht was hij voor zijn trashtalk,  maar geroemd voor zijn all-round spel. Hoogtepunt was het winnen een kampioenschap met Detroit Pistons in 2004. Het jaar daarop verloor hij in de Finals van de San Antonio Spurs.

Wallace kwam dit seizoen terug op zijn eerdere beslissing om met pensioen te gaan als Celtic en tekende een contract bij de Knicks. In de sterke seizoenstart was Sheed een belangrijke speler van de bank. In december raakte hij echter geblesseerd, waarna diverse tegenslagen ervoor zorgden dat hij nooit meer helemaal fit is geworden. Coach Woodson betreurt het dat Wallace niet inzetbaar is in de play-offs.

“Rasheed heeft alles gegeven wat hij had. Hij is echte winnaar, een ware professional en leider in en buiten het veld. Het is zonde dat hij niet voor ons in actie kan komen in de play-offs”, liet Woodson noteren in een persbericht van de Knicks.

Over zijn gehele loopbaan scoorde Wallace gemiddeld 14.4 punten en pakte 6.7 rebounds per wedstrijd. Daarnaast houdt de viervoudig All-Star houdt het record voor meeste technical fouls in de NBA met maar liefst 304 stuks. Hij maakte dit jaar onder andere indruk met zijn term “Ball don’t lie!”. Hieronder een mooi voorbeeld:

En zijn humor zal ook zeker gemist worden:

 

Ook leuk om te lezen