Fantasy Factory: De koplopers onder de loep

Door

Oklahoma City Thunder v Memphis Grizzlies - Game Three

Fantasy Factory bespreekt elke week een actuele gebeurtenis in de NBA en koppelt deze aan de wondere wereld van fantasy basketball. Daarnaast wordt er als altijd afgesloten met de awards voor beste en slechtste speler van de week. Vandaag gaan we de teams van de verrassende koploper eens wat beter bekijken. Zijn de prestaties van het team ook terug te zien in de individuele statistieken?

Grizzlies griezelig goed
In de sterke Western Conference leiden de Memphis Grizzlies na twaalf duels de dans met een 10-2 record. De goede start komt niet helemaal uit de lucht vallen, want in de play-offs laat het team al enkele jaren zien dat het een team is om mee rekening te houden. Daarnaast heeft het team al jaren een vaste groep uitblinkers in Mike Conley, Zach Randolph en Marc Gasol. Laatstgenoemde viel vorig seizoen iets tegen, maar speelt inmiddels weer als de passende center die we kennen. Het broertje van Pau is tot dusver ook een van de uitblinkers in fantasy basketball door zijn sterke percentages, steals en blocks. Hij zou nu rond plek vijftien gedraft moeten worden.

Mike Conley en Zach Randolph hebben eigenlijk geen hogere fantasywaarde dan vorig seizoen. Randolph blijft een goede bron voor punten en rebounds, terwijl Conley een stabiele point guard is met veel steals. Wie is dan de x-factor dit seizoen? Dames en heren, achter deur vier, de man met de game winner van het jaar: Courtney Lee!

De shooting guard heeft het vertrouwen gewonnen van coach David Joerger (mag hij wat meer lof krijgen trouwens?) en speelt zo’n 33 minuten per wedstrijd. Wat opvalt is zijn efficiëntie. Hij raakt namelijk twee driepunters per wedstrijd en heeft desondanks een schotpercentage van 56,6 procent. Zijn  driepunters vallen dit seizoen met het ongelooflijke percentage van 62,1. Je begrijpt zelf al, dit gaat de heer Lee nooit volhouden. En daarmee zal zijn fantasywaarde ook flink gaan dalen. Eindconclusie van dit hoofdstuk: Gasol is de man en Lee presteert boven zijn kunnen.

Ook leuk om te lezen