NBA Update: Blatt coach Cavs, James naar Houston?

Door

Olympics Day 16 - Basketball

Cleveland heeft eindelijk zijn nieuwe coach binnen, zijn naam is David Blatt. De Europese topcoach wordt overgenomen van de Israëlische ploeg Maccabi Tel Aviv. De 55-jarige Blatt heeft een contract voor drie jaar ter waarde van tien miljoen dollar. Tevens is Blatt de eerste coach die de sprong van Europa naar Amerika maakt als hoofdcoach.

In het laatste jaar van Blatt in Israël heeft hij zowat alles gewonnen wat er te winnen viel. Het kampioenschap, de beker en de Euroleague gingen allemaal naar Tel Aviv. De succescoach kijkt er naar uit om aan de slag te gaan in Cleveland. “We gaan extreem hard werken om dit seizoen een mooi en realistisch resultaat neer te zetten,” aldus Blatt.

Ook eigenaar Dan Gilbert kijkt er naar uit om Blatt aan het werk te zien. “Hij laat een nieuwe manier van werken zien dat nergens anders te vinden is in het professionele basketball. Steeds maar weer, van Rusland naar Israël, heeft Blatt maar één ding gedaan en dat is winnen.”

De Cleveland Cavaliers zullen hem woensdag, één dag voor de draft, presenteren. Nu ze hun coach binnen hebben kunnen alle neuzen in Cleveland naar de NBA draft toe.

Hier zijn laatste persconferentie voor Maccabi Tel Aviv

James op weg naar Houston?
Terwijl LeBron James heeft aangegeven om eerst even weg te willen om na te denken blijven de geruchten binnen stromen. Over het internet gaat nu het gerucht dat de Houston Rockets alles op alles willen zetten om LBJ binnen te halen. Maar of dat haalbaar is, is de vraag.

Wel heeft Houston al twee topspelers van formaat in hun gelederen met Dwight Howard en James Harden. Daarnaast zijn er ook een aantal jonge spelers die het verschil op den duur kunnen maken zoals Terrence Jones en Chandler Parsons. En als laatste, maar volkomen niet onbelangrijk, is eigenaar Les Alexander bereidt om zijn geld te investeren.

Voor nu heeft LBJ een hele rij teams die voor hem klaar staan, het is alleen dat vraag wat de superster uit Miami gaat doen. Hij heeft nog tot 30 juni om over zijn toekomst na te denken.

Joël Embiid 4-6 maanden eruit
Waar eerst gedacht werd aan tien tot twaalf maanden blijkt Joël Embiid er vier tot zes maanden uit te liggen volgens Dr. Richard Ferkel. “Er zijn twee schroeven in het bot aan zijn rechtervoet gezet. De operatie is zeer goed verlopen en ik geloof er in dat Embiid, nadat hij genezen is, weer terugkeert in de NBA.”

Embiid was volgens velen de grootste kanshebber op de nummer één pick tijdens de aankomende NBA draft. Door zijn blessure zal hij zakken. Kansen voor Andrew Wiggins en Jabari Parker om zijn plaats over te nemen.

Gelukkig had Joël nog wel tijd voor een selfie, net voor zijn operatie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen