#6 TCU te sterk voor #7 Kansas State

Door

Kansas State v TCU

In een weekend waarin meerdere kanshebbers op een plek in de play-offs hun droom in rook op zagen gaan, liet TCU zien dat ze absoluut thuishoren bij de beste teams in het college football. De Horned Frogs gaven Kansas State geen enkele kans en wonnen met 41-20 van de Wildcats.

Running game
Het grote verschil zat in de running game. Waar TCU goed was voor maar liefst 334 yards, kwam Kansas State niet verder dan een magere 34 yards. Running back Aaron Green nam het merendeel van de yards over de grond voor zijn rekening. Hij was goed voor 171 yards en één touchdown. Hoogtepunt voor Green was een prachtige 65 yards touchdown rush.

Ook quarterback Trevone Boykin droeg stevig bij. Door de lucht was hij goed voor 219 yards en één touchdown, over de grond voor 123 yards en maar liefst drie touchdowns. Met deze prestatie mag Boykin blijven hopen op de Heisman, vooral dankzij het feit dat hij in deze Big 12 kraker wederom foutloos bleef.

Kansas State maakte eigenlijk nooit enige kans. Normaal weten de Wildcats optimaal te profiteren van de fouten van anderen, maar TCU maakte simpelweg geen fouten en was dan ook de terechte winnaar. TCU lijkt klaar om richting de play-offs te gaan, maar of ze die gaan halen blijft nog een vraagteken. TCU verloren immers eerder dit seizoen van Baylor. Mocht Baylor binnenkort ook Kansas State verslaan, dan is Baylor de kampioen in de Big 12. Kun je de kampioen van de Big 12 uit de play-offs houden en de nummer twee wel een plek gunnen? De toekomst zal het uitwijzen.

#14 Ohio State verslaat #8 Michigan State
Michigan State dacht de nieuwe topploeg in de Big Ten te zijn, maar zo eenvoudig geeft Ohio State die positie niet op. In een wedstrijd die vooral om de aanval ging deed Michigan State weinig fout, maar Ohio State was simpelweg te goed. De Buckeyes wonnen uiteindelijk met 49-37.

Het was al de zevende keer dit seizoen dat Ohio State met meer dan tien punten verschil wist te winnen. De aanval heeft zoveel verschillende wapens, dat tegenstanders vrijwel altijd kansloos zijn. Quarterback J.T. Barret gooide voor 300 yards en drie touchdowns naar drie verschillende receivers. Barret was daarnaast goed voor 86 yards en twee touchdowns over de grond.

Running back Ezekiel Elliott deed deze wedstrijd het meeste werk. In 23 pogingen kwam hij tot 154 yards en twee touchdowns. Zijn collega Jeremy Langford van Michigan State was ook indrukwekkend met 137 yards en drie touchdowns.

Als er al een reden aan te wijzen is waarom Michigan State niet in staat was om het tempo van Ohio State te volgen, dan is dat de passing game. Hoewel Connor Cook goed was voor 358 yards, kwamen slechts 25 van zijn 45 passes aan op hun bestemming. Als je tegen de Buckeyes de bal vaak wilt gooien, dan moet je wel zorgen dat deze op zijn bestemming komt.

Gevolgen voor de Big Ten
Ohio State lijkt nu zeker van een plek in de Big Ten finale, maar de play-offs zijn voor Ohio State en daarmee de Big Ten nog erg ver weg. Ohio State moest van erg ver komen sinds het verlies eerder dit seizoen tegen Virginia Tech. De winst op Michigan State zal zorgen voor een leuke sprong in de rankings, maar of het voldoende zal zijn om teams als TCU, Baylor of Arizona State voorbij te gaan is te betwijfelen. De ooit zo machtige Big Ten zal het dit teleurstellende seizoen waarschijnlijk moeten doen zonder een plek in de eerste college football play-offs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen