Texas A&M wint in spektakelstuk van Auburn, Notre Dame uit play-off race

Texas A&M v Auburn

Texas A&M schokte de SEC en de rest van de FBS door #3 Auburn te verslaan. Dat gebeurde op passende wijze, namelijk in een thriller die pas in de laatste seconden van de wedstrijd beslist werd. De Aggies wonnen met 41-38 van de huidige SEC-titelhouder.

Bliksemstart

Texas A&M startte met true freshman Kyle Allen als quarterback en de jonge Allen stelde niet teleur. Binnen twee minuten stonden de Aggies comfortabel met veertien punten voor en leek het startschot voor een spektakelstuk tussen beide partijen gegeven.

Allen, de vervanger van Kenny Hill, presteerde naar behoren, met 227 yards, vier touchdowns en één interception. De voorsprong van twee touchdowns op Auburn werd tot de rust vastgehouden en de Tigers zagen voor rust nog een flashback van wat Auburn vorig jaar nog een plek in de SEC-titelstrijd opleverde.

Toen liep Chris Davis in de Iron Bowl een fieldgoal terug naar de endzone van Alabama voor de gamewinner. Nu was Auburn echter het slachtoffer. Een geblokte fieldgoal werd door defensive back Deshazor Everett tot touchdown gepromoveerd.

Auburn’s comeback

De valse start van Auburn werd enigszins goedgemaakt in de tweede helft. Dankzij Auburn-quarterback Nick Marshall, die Quan Bray in de endzone vond en zelf nog twee keer untouched de endzone in liep, kwamen de Tigers gevaarlijk dichtbij en met nog vijf minuten op de klok kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan.

Het mocht echter niet zo zijn dat de nummer drie uit de AP Poll alsnog een mirakel uit de hoge hoed wist te halen en de wedstrijd in eigen voordeel te beslissen. Een fumble van Cameron Artis-Payne op de 2-yard lijn werd toegekend aan Texas A&M en bij het volgende balbezit voor Auburn, in de laatste minuut, verprutste een miscommunicatie tussen center en quarterback de allerlaatste kans van Auburn.

Arizona State straft fouten Notre Dame af

Notre Dame v Arizona State

De #9 Arizona State Sundevils boorden zaterdag de play-off dromen van #10 Notre Dame ongenadig hard de grond in. In Tempe wonnen de Sundevils met 55-31 van de Fighting Irish.

Het verlies hadden de Notre Dame Fighting Irish volledig aan zichzelf te danken, want wederom dankzij een foutenfestival van Everett Golson (22-41, 446 yards, 2 touchdowns, 4 interceptions), kon Arizona State al vroeg uitlopen.

De Sundevils wisten Notre Dame lang onder de duim te houden en stonden bij rust, mede dankzij deze schitterende one-handed catch van Jaeleen Strong al met 34-10 voor.

Een onmogelijke taak voor Notre Dame om die achterstand nog in te halen, maar de Irish probeerden het alsnog. Het gevolg was een comeback van 21 punten, waarmee Notre Dame het gat met Arizona State tot drie punten wist te verkleinen.

De comeback werd echter in de kiem gesmoord door Arizona State, dat in de laatste vijf minuten nog drie keer zeven punten op het bord wist te zetten. Notre Dame gaat door het verlies naar 7-2 en verspeelde de kleine kans die het nog had op deelname aan de play-offs.

Texas Longhorns dankzij Johnathan Gray voorbij West Virginia

Texas boekte een verrassende zege op #23 West Virginia. De Mountaineers werden in het begin overrompeld door de Longhorns en kwamen die achterstand niet meer te boven. De Longhorns boekten in een matige wedstrijd een 33-16 overwinning.

Grote man aan de kant van Texas was running back Johnathan Gray. Gray, die in totaal 101 yards rusthe, nam het gros van de Texaanse punten voor zijn rekening met drie touchdowns.

Bij rust stonden de Texas Longhorns al met 24-3 voor en was de wedstrijd al gespeeld. Playmakers zoals quarterback Clint Trickett en wide receiver Kevin White lieten het deze keer afweten, waardoor de Mountaineers, die eerder dit seizoen wel indruk maakten, het seizoen langzamerhand als een nachtkaars zien uitgaan.

Foto’s: Getty Images