Ohio State verslaat Penn State na tweede verlenging

Ohio State v Penn State

De Ohio State Buckeyes, de nummer dertien in de AP Rankings, hebben met veel moeite de Penn State Nittany Lions verslagen. Het onderonsje in de Big Ten leek een makkelijke prooi voor OSU, maar pas na een tweede verlenging haalden de Buckeyes de overwinning binnen: 31-24.

Ohio State leek de gedoodverfde kanshebber tegen het matig presterende Penn State. OSU pakte zoals verwacht een voorsprong na een touchdown van running back Ezekiel Elliot en bouwde die met een fieldgoal van Sean Nuernberger en een touchdown van Jeff Heuerman uit naar 17-0.

Er moet wel bij vermeldt worden dat Ohio State wat hulp kreeg van de scheidsrechters. Allereerst werd deze incomplete pass van Christian Hackenberg (224 yards, 1 touchdown, 1 interception) als interception beschouwd door de scheidsrechter, waardoor de Nittany Lions een scoringskans in rook op zagen gaan.

Daarna werd deze fieldgoal van Sean Nuernberger goedgekeurd, ondanks dat de playclock al was verlopen.

Daarna kwam de klad erin bij de Buckeyes en kwam Penn State, mede dankzij een stugge verdediging, terug in de wedstrijd. Anthony Zettel, defensive tackle voor Penn State, onderschepte een pass van Ohio State- quarterback J.T. Barrett en liep de bal 40 yards terug naar de endzone.

Vroeg in het vierde kwart vond Hackenberg Saeed Blacknall in de endzone en met een rake fieldgoal net voor het verstrijken van de speeltijd, sleepten de Nittany Lions er een verlenging uit. De thuisploeg leek op een zege af te gaan, nadat Bill Felton een touchdown scoorde om Penn State op 24-17 te zetten.

Maar in de daaropvolgende possession van Ohio State trok J.T. Barrett de stand weer gelijk. Dankzij een fout van Penn State, kreeg OSU de bal in de tweede verlenging, en dit keer beslisten de Buckeyes de wedstrijd definitief. Barrett zette de uiteindelijke score van 31-24 op het bord.

Last minute touchdown helpt Utah langs USC

USC v Utah

De wedstrijd tussen #19 Utah en #20 USC golfde op en neer, maar de Utes wisten de overwinning op de Trojans met nog acht seconden te gaan vast te leggen. Utah won nipt van USC met 24-21.

Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd, maar misten ook de scherpte om verder bij elkaar weg te lopen. Zo scoorden de Utes als eerste door een fumble tot touchdown te promoveren. Het was één van de voorbeelden in wat verder een prima wedstrijd was.

Cody Kessler, de quarterback van USC die vorige week nog zeven touchdowns wist te gooien, was opnieuw belangrijk voor de Trojans. Hij leverde de touchdownpass voor de score van JuJu Smith en zorgde in het vierde kwart voor de voorsprong van USC. Een 4-yard pass naar Darreus Rogers zorgde voor een gat van vier punten met de achtervolgers.

Met acht seconden te gaan zorgde Utah echter voor de verrassing. Het venijn zit immers in de staart. Travis Wilson liet met 18 completions, 194 yards en één touchdown geen spetterende indruk achter, maar hij zorgde er wel voor dat Utah een opvallende zege boekte in de Pac-12. Eén yard verwijderd van de endzone, gooide Wilson naar de vrijstaande Kaelin Clay, die al duikend de bal wist te vangen.

Foto’s: Getty Images