MLB Update: Peralta naar de Dodgers

Door

Tampa Bay Rays v Texas Rangers

Andrew Friedman, de nieuwe President of baseball operation van de Dodgers heeft een oude bekende binnengehaald. Reliever Joel Peralta komt over van de Rays in een trade.

De 38 jarige veteraan kwam vorig jaar 69 keer in actie en noteerde daarbij een ERA van 4.41 en een WHIP van 1.18. Zijn slechtste seizoen in vijf jaar statistisch gezien. Toch ziet Friedman in hem een aanwinst voor de slechte bullpen van de Dodgers. Daarnaast wordt de rechtshandige Peralta geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten en positieve invloeden in het clubhouse.

De Rays krijgen twee jonge pitchers van de Dodgers waarvan we Jose Dominguez volgend jaar weleens aan het werk kunnen zien in Tampa Bay.

Owners meeting
De eigenaren van de MLB teams zijn de afgelopen dagen bijeen geweest en hebben over verschillende onderwerpen gesproken waaronder de duur van de wedstrijden. De nieuwe commissioner Rob Manfred, die een vijf jarig contract heeft getekend, heeft als belangrijke opdracht om jonge fans weer enthousiast te maken voor de sport en ze in het stadion of voor de tv te krijgen.

Een speciale commissie onder leiding van John Schuerholz heeft de afgelopen maanden gekeken naar manieren om meer snelheid in het spel te krijgen. Zo werd er in de Arizona Fall League al geëxperimenteerd met een pitch klok die werpers verplichte om binnen een bepaalde tijd de bal te gooien. Hoefde er bij een opzettelijk vier wijd niet gegooid te worden en moesten slagmensen tijdens hun slagbeurt met minimaal een been in het slagperk staan.

Dit alles om de duur van de wedstrijden die vorig jaar het record van 3 uur en 2 minuten bereikten naar beneden te brengen. Ter illustratie. In 1981 duurde een honkbalwedstrijd gemiddeld twee en een half uur. Als zelfs een speler als Anthony Rendon van de Nationals niet naar wedstrijden kijkt omdat ze te lang duren en saai zijn lijkt de noodzaak groot om er wat aan te doen.

De eerste positieve resultaten zijn daar. Nu is het afwachten wanneer en welke voorstellen het halen om geïmplementeerd te worden in de majors. De MLB kennende zal dat nog wel eventjes duren.

Miami Marlins v Pittsburgh Pirates
Short Hops

Ike Davis, in april nog gehaald middels een trade met de Mets, is designated for assignment. Dat geeft de Pirates tien dagen om hem te traden naar een andere ploeg of hij wordt, als dat niet lukt free agent. Met deze actie komt de weg vrij om Pedro Alvarez op het eerste honk te laten spelen en Josh Harrison op het derde honk.

Mocht Pablo Sandoval besluiten niet tekenen bij de Boston Red Sox dan hebben de Sox al een alternatief, Juan Francisco, via waivers binnen gehaald. De derde honkman speelde vorig jaar nog bij AL East concurrent Toronto Blue Jays.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen