Florida State ontsnapt tegen Oklahoma State

Door

Oklahoma State v Florida State

Verdedigend kampioen en #1 in de rankings Florida State was vooraf de gedoodverfde favoriet om ook dit jaar weer de titel te grijpen. De Seminoles zullen dan echter wel beter spel moeten laten zien dan in hun openingswedstrijd. Het kansloos geachte Oklahoma State werd uiteindelijk uiterst moeizaam opzij gezet met 37-31.

Jameis ‘niet meer zo famous’ Winston
De voornaamste reden waarom de overwinning zo moeizaam tot stand kwam was het spel van quarterback Jameis Winston. Vorig jaar maakte hij slechts zelden een fout. In deze wedstrijd leek hij ineens weer een normaal mens die fouten maakt. Winston gooide twee interceptions en dat hadden er eigenlijk drie of zelfs vier moeten zijn. Te vaak zag Winston verdedigers over het hoofd.

Wil Florida State kans maken om opnieuw kampioen te worden, dan zal er dus wel wat moeten veranderen. Niet alleen moeten de fouten uit het spel van Winston, de Seminoles hebben ook dringend behoefte aan een running game. Zonder een goede running game zullen tegenstanders zich steeds meer instellen op het verdedigen van de pass en dan kan het dit seizoen nog erg lastig worden voor Winston.

Gelukkig voor Florida State hebben ze ook altijd de benen van Winston nog. Naast 367 passing yards was hij namelijk ook verantwoordelijk voor onderstaande rushing touchdown.

Verder in de ACC
Ondanks het mindere optreden blijft Florida State de grote favoriet in de Atlantic Division van de ACC. In de Coastal Division is na eerste week nog lang geen favoriet aan te wijzen. #23 North Carolina, Pittsburgh en Duke wonnen hun wedstrijden allemaal ruim, maar ze speelden allemaal tegen mindere tegenstanders uit de FCS. Het kan nog lang duren voor er in Coastal Division een favoriet aan te wijzen valt.

De Big 12
In de Big 12 maakte favoriet #4 Oklahoma geen fouten en won met 48-16 van Louisiana Tech. De andere favoriet, #10 Baylor, speelt komende nacht pas. Na het verrassend sterke optreden van Oklahoma State afgelopen nacht, kunnen de Cowboys ook een team worden om rekening mee te houden. Ook het vermelden waard is het optreden van Virginia. Zij lieten topploeg #2 Alabama flink zweten en verloren met slechts 23-33. Indien Virginia deze vorm vast kan houden, dan kan het nog een leuk seizoen worden in de Big 12.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen