Wisconsin laat LSU ontsnappen in Houston

Wisconsin v LSU

Ondanks een comfortabele voorsprong halverwege de wedstrijd hebben de #14 Wisconsin Badgers met 24-28 verloren van de #13 LSU Tigers. Bij de seizoensopener op neutrale grond in Houston, Texas bleken blessures voor de verdediging van de Badgers spelbreker in wat lang een dominante wedstrijd van de Big Ten-favorieten was.

De wedstrijd begon voortvarend voor de ploeg van coach Gary Andersen, die de rust in ging met een 17-7 voorsprong door touchdowns van Love en Gordon en LSU alleen liet scoren op een onhandige 80 yards passing play. In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen echter al opgeschrikt door een serieuze blessure voor Badgers-verdediger Konrad Zagzebski, die per brancard van het veld werd gedragen.

Na opnieuw een touchdown van Melvin Gordon zaten de Badgers op rozen, maar bij die 24-7 stand sloeg ’t noodlot opnieuw toe en dit keer was Zagzebski’s vervanger Herring de pechvogel. Dat verlies aan defensief talent kon Wisconsin niet langer opvangen en toen punter Meyer ook nog eens geblesseerd raakte nam LSU alle momentum. Ze scoorden na twee field goals ook rap twee touchdowns en één van die TDs kwam na een interception op de zoveelste slechte pass van Wisconsin’s onervaren QB Tanner McEvoy, die geen enkele echt diepe pass met succes wist te volbrengen.

Na de tweede interception van McEvoy en bij een 24-28 stand voor LSU was de wedstrijd definitief gespeeld. Het verlies voor Wisconsin bestaat echter niet alleen uit deze wedstrijd, maar ook uit de eventuele ernst van de blessures voor hun toch al zo minimale verdedigende diepte en het feit dat ze een gemakkelijk conferenschema spelen. De playoffs in het nieuwe jaar zijn daarmee eigenlijk al uit zicht.

LSU, geleid door de nimmer panikerende coach Les Miles, zal om diezelfde reden tevreden terugkijken op hun ontsnapping. Zij spelen wel een lastig schema en een vroeg verlies zou hen ’t seizoen reeds gekost kunnen hebben. Nu nemen ze een uitstekende overwinning op een niet-SEC-opponent mee.

Ohio State
Niet alleen LSU moest zweten op weg naar de overwinning, ook Ohio State speelde lang een onnodig spannende wedstrijd. Pas in het vierde kwart sloegen freshman QB J.T. Barrett en de Buckeyes een gat met Navy’s Midshipmen, die tot ieders verrassing met een 7-6 voorsprong de rust in waren gegaan. Eindstand bij het treffen in Baltimore was uiteindelijk een geflatteerde 34-17.