Finland kansloos tegen sterk Team USA

team usa

Team USA heeft de eerste wedstrijd op het WK gemakkelijk gewonnen. Finland was in Bilbao volledig kansloos tegen de Amerikanen en verloor met 55-114. Klay Thompson was met achttien punten de topscorer.

De Amerikanen hadden het eigenlijk alleen in de eerste vijf minuten van de wedstrijd lastig met de Finnen. Daarna liepen ze uit en aan het eind van het eerste kwart was het verschil al vijftien punten (16-31). Bij de rust was de wedstrijd al volledig gespeeld. Finland maakte in het tweede kwart maar twee punten(!). Deze punten waren ook nog eens vrije worpen. De Finnen namen in totaal zeventien schoten en misten ze dus allemaal.

Schoten Finland

Dankzij de goede verdediging van de Amerikanen schoten de Finnen over de gehele wedstrijd maar een field goal percentage van 27,7 procent (18/65). Amerika deed het met 58,9 procent (43/73) erg goed.

Anthony Davis
Anthony Davis speelde opnieuw een goede wedstrijd voor de Amerikanen. Hij eindigde uiteindelijk met zeventien punten en vier rebounds. Golden State Warriors-guard Klay Thompson scoorde de meeste punten voor Team USA. Hij maakte achttien punten, waarvan twaalf (4/7) van achter de driepuntlijn. Derrick Rose (12) en Rudy Gay (10) noteerden ook dubbele cijfers. Stephen Curry viel tegen. Hij maakte maar vier punten en ging 0-uit-5 van achter de driepuntlijn.

Shawn Huff en Petteri Koponen scoorden de meeste punten aan de kant van de Finnen. Beide spelers noteerden twaalf punten.

Volgende wedstrijd Team USA
Vanavond speelt Team USA de tweede wedstrijd op het WK. De NBA-sterren nemen het dan op tegen Turkije. De wedstrijd begint om 21:30 (Nederlandse tijd).