Paul George-show bij zege Pacers op Clippers

Indiana Pacers v Los Angeles ClippersEen schotpercentage van ruim zeventig procent, 36 punten, een fantastische 360 windmill dunk en een makkelijke zege op de Los Angeles Clippers: noem het een prettig dagje voor Paul George en de Indiana Pacers. De 106-92 zege ontstond al grotendeels in het eerste kwart. De ijzersterke Pacers speelden de wedstrijd daarna gecontroleerd uit.

De start was nog veelbelovend voor de bezoekers uit LA. Echter, bij een 15-12 achterstand vonden de Pacers, en met name George, het genoeg. Een 13-3 run zorgde na twaalf minuten al voor een achterstand van tien punten. Dat werd in het tweede kwart zelfs nog een stuk groter. Er was weinig te doen aan de Pacers, die dit seizoen 21 keer wonnen in hun thuishaven en slechts één keer verloren. De ruststand 57-41 deed vermoeden dat het spektakel well achterwege zou blijven. Daar was George het niet mee eens, getuige onderstaande 360 windmill dunk. Een juweeltje.

De achterstand liep nog even terug in het vierde kwart naar elf punten, maar binnen no time was dat gaat weer twintig. Blake Griffin had een moeilijke avond met slechts zes geraakte schoten uit achttien pogingen. Jamal Crawford scoorde 22 punten, terwijl DeAndre Jordan met twaalf punten en zeventien rebounds een double-double scoorde. Bij de Pacers was het zoals gezegd de Paul George-show, met 36 punten uit 12/17 schoten, zes rebounds, twee assists en drie steals. Lance Stephenson behaalde bijna een triple-double met 22 punten, twaalf rebounds en zeven assists.
clippers gif
Tip-Off
Een waar spektakelstuk bij de Miami Heat in en tegen de Charlotte Bobcats. Op voorhand een rare gedachte, aangezien de Heat 14-0 zijn tegen de Bobcats sinds LeBron James en Chris Bosh in Miami spelen. Tot aan het derde kwart leek een verrassing in de maak, maar toen raakte de thuisploeg Kemba Walker kwijt met een verzwikte enkel. De Heat kwamen langszij, maar konden de klus vervolgens niet afmaken in 48 minuten. In extra tijd was de kracht van King James net wat te veel voor de sterk verdedigende Bobcats. Na een moeizame week met drie nederlagen en slechts één overwinning komt daar een tweede overwinning bij, al was het met 104-96 erg nipt. LeBron James kreeg nog wel een ferme hamerdunk op zijn neus van Ramon Sessions.

Three Point Play

* De Portland Trail Blazers hebben hun ritme weer gevonden. Na enkele weken van wisselvallige prestaties, zijn de laatste vijf uitwedstrijden allemaal weer gewonnen, waaronder tegen de San Antonio Spurs. Afgelopen nacht werden de Dallas Mavericks aan dat rijtje toegevoegd: 127-111. Een ware afstraffing, aangezien de Mavs in het laatste kwart achttien punten meer scoorden dan de Blazers. Het gat was bij ingang van het vierde kwart dus 34 (!) punten. Grote boosdoener was wederom LaMarcus Aldridge met dertig punten en twaalf rebounds.
* Een dag na de nederlaag tegen OKC wonnen de Golden State Warriors in een close game (97-87) van de onthoofde New Orléans Pelicans. Zonder Ryan Anderson en Jrue Holiday is winnen lastig geworden voor de jonge formatie. Steph Curry wist daar wederom wel raad mee. Met 28 punten, acht assists, zes rebounds, vier steals en nul turnovers was hij grotendeels verantwoordelijk voor de zege van de Warriors.
* De Chicago Bulls hebben opmerkelijk genoeg sinds de trade van Luol Deng de weg omhoog ingeslagen. Na twee nederlagen tegen de Washington Wizards afgelopen week, moesten vannacht de Philadelphia 76ers buigen voor de Bulls met 103-78. Met name Joakim Noah gaat met de wedstrijd beter spelen. Zijn 21 punten, zestien rebounds, drie assists, twee steals en vier blocks zijn niet misselijk. Ook DJ Augustien speelde sterk met negentien punten, acht assists en drie steals.