NBA Update: James Jones blijft bij de Cavaliers

Door

james-jones1

Het is rustig in de NBA-wereld. Spelers zijn op vakantie, coaches werken aan hun play-book en de managers knopen de laatste losse eindjes van hun team aan elkaar. Het is die tijd van het jaar dat er no-hitters gegooid worden en we juichen om een crossover van een jongeman van 2 meter 15 lang. Het is de tijd waarin James Jones de titel van een NBA Update verzorgt.

Want de scherpschutter blijft nog een jaar bij de Cavaliers. Het team van LeBron James, een goede vriend van Jones, bood hem een contract ter waarde van het minimum voor veteranen. Jones speelt als sinds hun tijd in Miami regelmatig als back-up van James, of naast hem in een line-up met veel schutters. De 34-jarige small forward doet dat altijd met veel inzet, maar zelden met spraakmakende statistieken. Jones noteerde over zijn hele carrière slechts een gemiddelde van 5,6 punten en 1,9 rebounds in bijna 17 minuten per wedstrijd. En toch willen teams hem er graag bij hebben. Volgens Yahoo Sports niet in de minste plaats gezien zijn invloed op jongere spelers in de kleedkamer. Het is Jones gegund.

Dalembert keer terug naar de Mavs
Samuel Dalembert speelt het komende seizoen bij de Dallas Mavericks. De 34-jarige center gaat het minimum voor veteranen verdienen en vormt daarmee amper een last op de cap-space van eigenaar Mark Cuban. Dalembert zal samen met Zaza Pachulia het gat moeten vullen dat het DeAndre Jordan-debacle heeft achtergelaten.

Dalembert is over zijn carrière goed voor een kleine acht punten, acht rebounds en twee blocks per wedstrijd. Hij noteerde die statistieken echter vooral in zijn tijd bij Philadelphia. Sinds 2010 zwerft Dalembert rond in de NBA en helpt hij verschillende ploegen met zijn diensten. Vorig jaar speelde hij bij de Knicks en kwam daar in 32 wedstrijden niet verder dan vier punten en vijf rebounds per wedstrijd. Het veteran-minimum is daarom een prima prijs voor Cuban, die weinig andere opties meer over heeft om zijn center-positie te versterken.

Glenn Robinson III naar Indiana
Het zal een opluchting zijn geweest voor de 21-jarige Glenn Robinson III. Waar het even leek alsof zijn NBA-carrière al na één jaar erop zou zitten krijgt hij nu een contract voor drie jaar aangeboden bij de Indiana Pacers. De waarde van het contract of bepaalde garanties zijn onbekend.

Robinson werd vorig jaar als 40e gedraft door de Timberwolves. Bij het jonge team uit Minnesota kreeg hij slechts spaarzame minuten toegeworpen waarna hij in maart op de waivers-lijst geplaatst werd. De Philadelphia 76ers pikten hem op, waar Robinson gemiddeld 15 minuten per wedstrijd mocht maken. Een verbetering, maar niet genoeg om zijn contract te verlengen.

Nu krijgt hij dus een kans bij Indiana, die met het tekenen van Robinson hun roster compleet hebben.

Mike Miller moet waarde toevoegen aan Haywood-deal
De Cleveland Cavaliers zijn nog steeds op zoek naar kandidaten om het contract van Brendan Haywood over te nemen. De Cavs willen af van het gigantische contract van de nagenoeg nutteloze center, dat zwaar drukt op de salary-cap. Het team van LeBron James heeft nog maar een paar dagen de tijd om iets te regelen, op 1 augustus wordt het contract van Haywoord definitief.

Cavsnation.com bericht dat Mike Miller wellicht onderdeel kan worden van de Haywood-deal. De front-office zou het vertrouwen kwijt zijn in de 35-jarige scherpschutter, die na goede seizoenen bij Miami en Memphis vorig jaar nauwelijks van waarde bleek voor de Cavaliers.

Ook leuk om te lezen