Gurley leidt Georgia langs Clemson

Clemson v Georgia

De #12 Georgia Bulldogs zijn uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Dankzij een indrukwekkende partij van running back Todd Gurley wonnen de Bulldogs met 45-21 van de #16 Clemson Tigers.

De confrontatie tussen de Clemson Tigers en de Georgia Bulldogs was voor de Bulldogs de ideale manier om wraak te nemen voor de nederlaag van vorig seizoen. Toen won Tahj Boyd in een 38-35 shoot-out van Aaron Murray. Quarterback Hutson Mason, de opvolger van Aaron Murray, liet weinig goeds zien op passing-gebied, vandaar dat de Bulldogs het via de running game gedaan wilden krijgen.

Todd Gurley zette Georgia op gelijke hoogte met een 23 yard rushing touchdown, nadat Clemson al vroeg voorsprong was gekomen. Gurley zou uitgroeien tot de man of the match en brak met 293 all purpose yards en vier touchdowns een 26 jaar oud record. Clemson en Georgia wisselden elkaar af als leider in de wedstrijd. Hoogtepunt uit de eerste helft was de kickoff return van Todd Gurley, een return van 100 yards voor een touchdown.

De Clemson Tigers konden in de eerste helft nog mee met de Georgia Bulldogs, waarna de twee partijen gingen rusten met een stand van 21-21. Daarna moesten de Tigers toezien hoe het vele malen fittere Georgia profiteerde van de vermoeide Clemson-verdediging. In het vierde kwart kwam Georgia nog drie keer op het scorebord, dankzij twee touchdowns van Gurley en één van freshman running back Nick Chubb.

Alabama

De #2 Alabama Crimson Tide zou wel even winnen van de West Virginia Mountaineers, maar die bleken toch een lastige horde voor de geprezen formatie van coach Nick Saban. Quarterback Blake Sims mocht de gehele wedstrijd spelen voor Bama, maar had vaak hulp nodig van receiver Amari Cooper en running backs T.J. Yeldon en Derrick Henry om de first downs te halen. West Virginia, waar quarterback Clint Sprickett goed was voor 365 yards en één touchdown, verloor uiteindelijk met 33-23 van Alabama.

Verder in de SEC

Auburn

SEC-kampioen #6 Auburn wisselde de leiding in de wedstrijd af met de Arkansas Razorbacks, totdat een interception return van Jermaine Whitehead de Auburn Tigers een voorsprong van twee touchdowns gaf. De Tigers kwamen pas laat in de wedstrijd langs de Razorbacks en wonnen uiteindelijk met 45-21.

Missouri

Maty Mauk maakte indruk als quarterback van de #24 Missouri Tigers, die met 38-18 wonnen van South Dakota State. De wedstrijd leek een close call te worden, maar de Tigers pakten in de tweede helft het initiatief en wisten via touchdowns van Marcus Murphy (100 yard return) en Bud Sasser de zege veilig te stellen.

Florida

De wedstrijd tussen de Florida Gators en de Idaho Vandals werd uiteindelijk afgelast vanwege zeer zware regenval in Gainesville.