Grizzlies rekenen af met Thunder

Door

1recap1play

* De Memphis Grizzlies gaan voor het eerst in hun historie naar de Western Conference Finals. In wedstrijd nummer vijf in Oklahoma versloegen de mannen van coach Lionel Hollins de Thunder voor de vierde keer op een rij: 84-88. Halverwege het derde kwart leek Memphis de wedstrijd onder controle te hebben, tot een bizarre play. Bij een stand van 60-49 in het voordeel van de Grizzlies legde Derek Fisher aan voor een driepunter. De routinier miste, maar werd gehinderd door Tony Allen, die vanaf de bank per ongeluk een shirt naar Fisher gooide. Een technical foul volgens de scheids. De driepunter werd geteld en Durant maakte ook nog de vrije worp.

OKC vocht zich terug in de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Memphis weer uitliep. Met nog drie minuten te gaan en een achterstand van twaalf punten perste OKC er nog een rally uit. Kevin Durant kreeg in de slotseconden nog de kans om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen, maar hij miste. Over en uit voor de Thunder. [kijk recap hier]

* Zach Randolph is een beest. Wat OKC ook probeerde op defensief vlak, Randolph wist er raad mee en kwam tot 28 punten en 14 rebounds. Wie had trouwens gedacht dat zijn teamgenootje Tayshaun Prince dit nog in zich had?

XRFVLZl

* Kevin Durant faalde, weer. Hij kwam tot 21 punten, maar schoot slechts 5-21 en miste met nog zes seconden te spelen een vrij eenvoudige jumper om de stand gelijk te trekken. De laatste drie duels kon Durant in totaal slechts tot negen punten komen in het vierde kwart en overtime, een superster onwaardig. Met gebogen hoofd verlaat Durant de play-offs.

kdbrown

Ook leuk om te lezen