Miami Heat als eerste naar Conference Finals

1recap1play

*  Miami Heat heeft de derde achtereenvolgende Conference Finals te pakken door de Chicago Bulls in een 4-1 series te verslaan.

* Dwyane Wade was de grote man in Game 5.  Vooraf werd er getwijfeld of hij met zijn knieblessure nog wel een rol zou spelen in deze series. Wade verdween na het derde kwart naar de kleedkamers voor een blessure behandeling, vond daar een wonderdokter en kwam terug als herboren. De Heat ging met acht punten achterstand het laatste kwart in en won met 94-91 mede dankzij zes punten in de laatste vijf minuten van D-Wade. [kijk recap hier]

* Carlos Boozer krijgt de troostprijs voor zijn 26 punten en 14 rebounds. LeBron James was gewoon weer in de lead bij Miami met 23 punten, 8 assists en 7 rebounds. Voor de liefhebber:

* Voor de Bulls was de 4-1 uitschakeling in deze series onvermijdelijk. Zonder Rose, Luol Deng en Kirk Hinrich hebben ze nooit echt een kans gehad tegen de Heat.

* De regerende kampioen staat nu op 45-3 in de laatste 48 wedstrijden. Ze hebben minstens vier dagen rust totdat ze het moeten opnemen tegen de Indiana Pacers of de New York Knicks. Wie stopt de Heat?