Mavs winnen spannende wedstrijd van Clippers

Door

1recap15 Heat zet winstreeks op 27 zeges

Los Angeles Clippers @ Dallas Mavericks 102-109 OT

Spannend potje in Dallas. De Clippers kwamen op bezoek en het beloofde een mooie pot basketbal te worden. Alles zat erin. Goed basketbal, goede individuele prestaties, gejoel van fans, harde fouten en merkwaardige beslissingen van de scheidsrechters. Met 0.6 seconden nog te spelen in de westrijd en de stand 97-97 wordt de bal door Matt Barnes naar voren geslingerd waar Blake Griffin inmiddels naartoe is gerend. Daar vangt Griffin de bal en maakt een onmogelijk punt. Maar volgens de scheidsrechters zou hij daarbij geduwd hebben en dus een aanvallende fout gemaakt hebben. Score telt dus niet en de wedstrijd gaat naar overtime.

Ook in de extra speeltijd blijft de wedstrijd spannend. Elk punt is heilig en wordt dan ook uitbundig gevierd. Met een 103-100 stand in het voordeel van Dallas heeft LA de bal in de aanval. Ze laten de bal helemaal rond gaan en de vrijstaande Matt Barnes neemt de driepunter om de stand weer in evenwicht te brengen. Barnes’ schot haalt echter de basket niet eens. Het netje wordt iets getoucheerd, maar de airball is een feit. Het bleek cruciaal aangezien Dallas de bal kreeg en de Clippers het niet meer recht konden breien.

Dirk Nowitzki was weer eens ouderwets de man bij Dallas. Hij eindigde met 33 punten en negen rebounds. Vince Carter noteerde veertien punten. Bij de Clippers was het Chris Paul die 33 punten noteerde. En Griffin en Butler beide veertien.

New York Knicks @ Boston Celtics 100-85

Twee grootmachten in de NBA stonden gisteren tegenover elkaar. De Knicks gingen op bezoek bij de Celtics. Het zou goed kunnen dat het tevens een voorproefje was op een playoff-matchup. De Knicks staan tweede en de Celtics zevende. Daar komt bij dat de Knicks met een winstreak van vier aan de wedstrijd begonnen en Boston aan een even zo grote losingstreak. Dat verschil was ook terug te zien in het verloop van de wedstrijd.

New York kwam nooit echt in de problemen en JR Smith en Carmelo Anthony konden ervoor zorgen dat hun Knicks de overwinning makkelijk naar zich toe konden trekken. JR eindigde met 32 punten en zeven rebounds en ‘Melo met 29 punten en acht rebounds. Aan de andere kant waren er maar weinig Celtics die daar iets tegenover konden zetten. Jeff green werd topscorer met 19 punten en pakte daarbij ook nog eens tien rebounds en deelde zes assists uit. Beide teams konden de overwinning goed gebruiken aangezien New York Indiana van zich af wil houden voor plek twee en Boston vooral niet nóg een plek wil zakken in het playoffplaatje. Feit is wel dat de Knicks nu vijf wedstrijden op rij hebben gewonnen en de Celtics er vijf op rij verliezen.

Minnesota Timberwolves @ Detroit Pistons 105-82

Teameffort van de Wolves in Detroit. Meerdere spelers die belangrijk waren en de overwinning konden realiseren. Nikola Pekovic noteerde zijn zoveelste double-double met 18 punten en elf rebounds, José Barea gooide er 21 punten in en pointguard Ricky Rubio noteerde veertien punten en negen assists. Het zorgde ervoor dat de Pistons voor de zesde keer op rij thuis verliezen. Er was dan ook niemand bij Detroit die het team op sleeptouw nam. Topscorer bij de Pistons werd Jose Calderon met ‘slechts’ veertien punten.

Ook leuk om te lezen