Reds en Giants clinchen divisie

Door

De Cincinnati Reds en de San Francisco Giants hebben zaterdag een plaats in het postseason veilig gesteld door beide hun divisie te winnen. Cincinnati pakte twee jaar geleden voor het laatst de titel in de NL Central. Ook de Giants wonnen in 2010 voor het laatst hun divisie, toen leidde dat uiteindelijk tot een World Series titel.

Reds vieren feest zonder manager Dusty Baker
De Reds versloegen zaterdag thuis de Los Angeles Dodgers met 6-0 om voor de tweede keer in drie jaar tijd hun divisie titel te winnen, maar moesten de overwinning vieren zonder hun manager. Dusty Baker lig namelijk in een ziekenhuis in Chicago waar hij behandeld wordt vanwege een hartritmestoornis. De Reds spelers, coaches en ook de eigenaar Bob Castellini hadden tijdens de festiviteiten allemaal aandacht voor Baker. ‘Hij is hier overal aanwezig. Hij is bij ons in onze gedachten en iedereen weet dat hij hier is. Hopelijk zien we hem morgen weer’, aldus Castellini.

Voorlopig is het nog onduidelijk wanneer Baker zich weer bij de Reds aansluit, maar dat hij goed werk heeft geleverd in Cincinnati is duidelijk. Baker kwam in 2008 naar Cincinatti en leidde zijn team in 2010 naar 91 overwinning, winst in de divisie en hun eerste postseason in vijftien jaar tijd. Dit seizoen zijn de Reds het eerste team dat hun divisie weet te clinchen en wonnen ze al 92 wedstrijden. Daarmee strijdt Cincinnati (92-60) nog met de Washington Nationals (92-59) om het beste record in de National League.

Giants winnen titel ondanks vele afwezigen
De Giants hebben dit jaar weinig geluk gehad met blessures en schorsingen, maar met nog anderhalve week te gaan hebben ze zich toch al verzekerd van een plek in het postseason. In april verloren de Giants hun All-Star closer Brian Wilson voor het seizoen dankzij een elleboogblessure. Ook second baseman Freddy Sanchez liep een blessure op die hem uitschakelde voor de rest van het seizoen en daarnaast belandde Pablo Sandoval twee keer op de disabled list. In augustus werd Melky Cabrera ook nog eens voor vijftig wedstrijden geschorst vanwege doping perikelen, maar de Giants (89-63) gingen gewoon door met winnen.

En zaterdag pakte de Giants dus met nog tien wedstrijden te gaan de titel in de NL West door een 8-4 zege op de San Diego Padres.Voor San Francisco is het de achtste keer dat de divisie gewonnen word en de Giants zullen hopen dat ze dit jaar net zover komen in het postseason als de laatste keer dat de titel gewonnen werd in 2010.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen