Scioscia wint 1000e wedstrijd met Angels

Door

Mike Scioscia heeft zijn 1000e overwinning binnen als manager van de Los Angeles Angels. Zijn team won zondagavond met 6-5 van de Cleveland Indians. Hij bleef, zoals altijd, kalm en bescheiden bij wat er gebeurde. ,,Als er één iets is wat ik geleerd heb, is als je deze sport wil managen, je nooit weet waar of wanneer je kans zal komen,” zei Scioscia.

,,Na ik was gestopt wou ik gewoon in het spel blijven. Maar ik dacht nooit dat ik manager ging worden,” zei hij. ,,Ik hield altijd van de strategie van het spel en ik ga graag op het veld om dingen te leren. En mocht ik geen manager zijn dan ging ik dat nog steeds gedaan hebben.”

Erick Aybar sloeg twee runs binnen met een double in de achtste inning na een RBI van Peter Bourjos. Toen de wedstrijd gedaan was omcrikelden de spelers Scioscia en goten een waterreservoir over zijn hoofd. Right fielder Torii Hunter was de schuldige.

Al de overwinningen van Scioscia zijn met de Angels, waardoor hij de 23e coach komt die 1000 overwinningen haalt met hetzelfde team.

Cleveland kwam 2-0 voor na een score van Santana en een homerun van Grady Sizemore. In de zesde inning sloeg Callaspo de Angels op gelijke hoogte en maakte Conger er zelf 3-2 van met een RBI.

Reliefpitcher Fernando Rodney kreeg de win, zelfs nadat hij de 3-2 vorsprong weggaf in de achtste inning. Kendrick, Bourjos en Trumbo scoorden nog voor Los Angeles in de achtste inning om het 6-4 te maken. Grady Sizemore liep nog een run binnen voor Cleveland maar het mocht niet baten.

Foto: angels.ocregister.com

 

Ook leuk om te lezen