Maple Leafs ontslaan Wilson en stellen Carlyle als vervanger aan

Door

De Tornoto Maple Leafs gaan niet verder met coach Ron Wilson. GM Brian Burke heeft Randy Carlyle aangesteld als zijn vervanger. Met Carlyle aan het roer hopen de Maple Leafs zichzelf weer te melden in de strijd om een plaats in de playoffs.

Aan het begin van het seizoen leek alles koek en ei te gaan in Toronto. De ploeg scoorde veel, met name dankzij het duo Kessel/Lupul, en kreeg weinig doelpunten tegen. Dat zorgde voor genoeg overwinningen om stevig mee te doen in de strijd om een plaats in de playoffs.

In februari kwam echter flink de klad er in. De eerste drie wedstrijden werden nog gewonnen, maar uit de daaropvolgende 11 wedstrijden werden slechts 3 punten gehaald, waarmee de Leafs nu op een 12de plaats staan, 5 punten achterstand op de nummer 8, de Winnipeg Jets.

Tijdens de Trade Deadline gingen er veel geruchten ontremt de Leafs, maar actie kwam er maar nauwelijks. Carter Ashton kwam van de Tampa Bay Lightning en Mark Fraser kwam van de Anaheim Ducks. Een op het oog magere oogst, voor een ploeg die nog de playoffs wil halen.

Met de komst van Carlyle haalt de ploeg een coach binnen die met de Anaheim Ducks al eens een Stanley Cup won. In die periode was Brian Burke, nu GM in Toronto, de General manager van de Ducks. Carlyle was ook dit seizoen nog coach van de Ducks, maar werd eind november ontslagen vanwege de slechte prestaties van de Ducks.

Ron Wilson was sinds 10 juni 2008 coach van de Maple Leafs en aan zijn termijn als coach komt nu een einde. Wilson coachte zijn ploeg in 310 wedstrijden naar 130 overwinningen, 135 verliespartijen en 45 overtime/shootout-nederlagen. In al die jaren haalde Wilson nooit de playoffs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen