Triple double Melo brengt play-offs dichterbij voor Knicks

Door

 

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Boston Celtics at New York Knicks 102 – 97

Met een overwinning op de Knicks zouden de Celtics de eerste plaats in de Atlantic division veilig kunnen stellen. Maar ondanks 43 punten van Paul Pierce was het Carmelo Anthony die de show stal en zijn ploeg naar de overwinning leidde. Met 35 punten, twaalf rebounds en tien assists liet Melo zijn tweede triple double in zijn carriëre optekenen en lijken de play-offs de Knicks niet meer te kunnen ontgaan.

Naast de twintig punten van Tyson Chandler kwam een een groot gedeelte van de hulp voor Melo van de bank. J.R. Smith droeg 25 punten bij waarbij hij van achter de driepuntlijn zeven van zijn tien schoten wist te maken. Ook Steve Novak had met een nieuw carriëre record van 25 punten een groot aandeel in de overwinning van de ploeg uit New York. Daarbij miste Novak slechts twee van de tien schoten die hij van achter de driepuntlijn nam.

Paul Pierce had met zijn 43 punten een nieuw seizoens record terwijl Kevin Garnett twintig punten wist te maken en daarbij slechts vijf rebounds pakte. Rajon Rondo had met dertien punten en evenveel assits opnieuw een double-double te pakken. De ploeg uit Boston moest het in New York stellen zonder Ray Allen die met problemen aan de enkel aan de kant bleef.

San Antonio Spurs at Los Angeles Lakers 112 – 91

Kobe Bryant miste zijn zesde wedstrijd op rij wegens een gekneusd scheenbeen maar met vier van de laatste vijf wedstrijden zonder Kobe te hebben gewonnen waren de Lakers vol vertrouwen voor aanvang van de wedstrijd. De Lakers hadden echter geen rekening gehouden met Tony Parker.

Met 29 punten en dertien asissts was Parker de gehele wedstrijd ongrijpbaar voor de verdediging van de Lakers. Ook Tim Duncan had een aanzienelijke bijdrage met negentien punten. Dit terwijl Duncan in de vijf voorgaande wedstrijden tegen de Lakers slechts een gemiddelde van nog geen zeven punten liet optekenen. Ginobili maakte vijftien punten komend van de bank maar stond wel langer in het veld dan de op zijn plaats startende Danny Green die tot elf punten kwam.

Bij de Lakers was Andrew Bynum de topscorer met 21 punten maar wist hij net als iedere andere speler die vandaag binnen de lijnen kwam geen dubbele cijfers in rebounds te halen. Bynum bleef steken op zeven. Matt Barnes zorgde met vijtien punten van de bank nog voor enige steun waar de overige bankspelers van de Lakers ver achter bleven op de tweede garnituur van de Spurs.

Overige wedstrijden:

Indiana Pacers at Philadelphia 76″ers 102 – 97

Cleveland Cavaliers at Detroit Pistons 77 – 116

Memphis Grizzlies at Minnesota Timberwolves 91 – 84

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen