Irsay: ‘Als Manning speelt, dan hier’

Door

Ondanks de overwinning tegen de Texans waren er toch wat zure gezichten te zien op de tribunes van Lucas Oil Stadium. Winnen is leuk en aardig, maar de Colts bewezen zichzelf geen dienst in de zogenaamde “Andrew Luck Sweepstakes”. Volgens Colts eigenaar Jim Irsay maakt dat niet uit. Hij gaat er volledig vanuit dat Peyton Manning, die herstellende is van een nekblessure, volgend seizoen gewoon voor de Colts speelt.

De viervoudige NFL MVP is de laatste weken rustig begonnen met trainen, nadat twee operaties aan zijn nek ervoor zorgden dat hij het gehele seizoen langs de zijlijn heeft moeten toekijken. Vlak na zijn eerste operatie, toen de Colts nog goede hoop hadden dat de quarterback dit seizoen inzetbaar zou zijn, tekende Manning een contract voor vijf jaar, ten waarde van maar liefst negentig miljoen dollar.

In dat contract staat ook dat als Manning op 8 maart nog onder contract staat bij de Colts, hij een bonus tegenmoet ziet van 28 miljoen dollar. Het officiële seizoen begint pas vier dagen later, waardoor de Colts Manning niet kunnen ruilen voordat hij die bonus in ontvangst zou nemen. En 28 miljoen dollar is veel geld voor een speler van wie het nog maar de vraag is hoe hij er volgend seizoen fysiek aan toe is. De andere opties voor de Colts zijn Manning laten vetrekken, of zijn contract herstructureren.

Maar ook dat is volgens Irsay niet nodig. Manning heeft veel betekend voor de Colts en als Indy niet meer in zijn kwaliteiten had geloofd en hem had willen laten gaan hadden ze dat kunnen doen net na zijn blessure, en voor dat ze hem een heel jaar salaris overmaakten. De Colts eigenaar laat weten dat als Manning volgend jaar speelt, dat bij de Colts zal zijn.

Toch blijft de situatie voorlopig onduidelijk. Volgende week weten we meer; als de Colts verliezen van de Jaguars (allesbehalve een zekerheidje) zijn ze officieel het slechtste team in de NFL en zijn ze vrij om in de draft Andrew Luck binnen te halen. Misschien kijkt Irsay dan opeens heel anders naar die bonus van 28 miljoen en zijn vertrouwde – maar oude – quarterback Peyton Manning.

 

foto: beyondthebets.coms

Ook leuk om te lezen