Penguins verslaan Canadiens maar verliezen Fleury

Door

Montreal Canadiens v Pittsburgh Penguins

Met aanwinst Brenden Morrow maar nog zonder Douglas Murray hebben de Pittsburgh Penguins hun dertiende wedstrijd op rij weten te winnen. In eigen huis was de ploeg met 1-0 te sterk voor de Montreal Canadiens. Kris Letang keerde terug van een blessure, maar doelman Marc-Andre Fleury moest juist afhaken door een blessure.

Midden in de tweede periode maakte Sidney Crosby het enige doelpunt van de wedstrijd. De Canadees versloeg in een 1 tegen 1 gevecht Carey Price en bezorgde zijn ploeg de overwinning. Volgens voormalig Penguins-coach en huidig Montreal-coach Michel Therrien was zijn ploeg verslagen door “een perfect schot van de beste speler ter wereld”.

De hoofdrolspeler zelf haalde echter zelf het andere belangrijke punt naar boven: “We hadden deze wedstrijd niet gewonnen, als onze beide doelmannen niet zo goed hadden gespeeld.” Fleury had in de eerste twee periodes 25 reddingen verricht, toen hij de wedstrijd met een nog onduidelijke blessure moest verlaten. Collega Tomas Vokoun rondde het karwei af met twaalf reddingen in de derde periode. De Penguins hebben in de afgelopen negen wedstrijden slechts negen doelpunten toe hoeven staan.

Het verschil tussen beide ploegen bedraagt inmiddels zeven punten. Montreal zakte door de nederlaag naar plaats vier, de Bruins staan nu tweede omdat zij een wedstrijd minder hebben gespeeld. Ten opzichte van de Penguins hebben de Bruins drie wedstrijden minder gespeeld.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen