Canucks verslaan Blue Jackets na shootout

Door

Columbus Blue Jackets v Vancouver Canucks

65 minuten lang wisten de Vancouver Canucks en de Columbus Blue Jackets elkaars goalie niet te passeren, maar in de shootout bleek dat Blue Jackets-goalie Sergei Bobrovsky wel degelijk te kloppen was. Maxim Lapierre was verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de shootout.

En zo was Cory Schneider de enige die echt niet gepasseerd werd. De doelman stopte 17 schoten in reguliere speeltijd en hoefde ook niet te capituleren voor de shootout-pogingen die de Blue Jackets ondernamen. Collega Bobrovsky had het gedurende de reguliere speeltijd iets drukker met 34 benodigde reddingen.

Cory Schneider was niet de enige doelman in de Western Conference die een shutout noteerde. De Oilers waren met 3-0 te sterk voor de St. Louis Blues en zagen daarbij Nikolai Khabibulin 43 reddingen verrichten voor zijn shutout. Ray Emery had er in de 2-0 zege van koploper Chicago Blackhawks tegen de Calgary Flames slechts 16 reddingen voor nodig om een shutout te noteren.

De Blackhawks blijven eerste in de Western Conference, de Canucks zijn in een felle strijd verwikkeld met de Minnesota Wild om de derde plaats. Die strijd beslissen de Canucks op dit moment in hun voordeel, maar de Wild hebben met twee punten achterstand nog wel twee wedstrijden te goed.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen