BREAKING: Kenyon Martin tekent in ‘Lob City’

Door

Verschillende bronnen bevestigen dat free agent forward Kenyon Martin een contract heeft getekend bij de Los Angeles Clippers. De deal komt tegemoet aan de eisen van beide partijen.

De 34-jarige Martin tekent bij de Clippers een contract voor de rest van het seizoen met een waarde van $2,5 miljoen (€1,9 miljoen), de zogenaamde ‘mini-mid-level exeption’. Hij tekende tijdens de lockout een contract bij het Chinese Xinjiang Guanghui Flying Tigers maar kocht zich al eind december vrij. Nadat het seizoen voor zijn Chinese team eindigde, kon Martin als free agent tekenen voor elk NBA-team.

Martin zal bij de Clippers voornamelijk fungeren als “Sixth Man” en de nodige rust gunnen aan Blake Griffin. Bovendien is hij een speler die verschillende posities kan verdedigen, iets wat de Clippers goed kunnen gebruiken. Ten slotte heeft Martin heel wat ervaring opgedaan in zijn carrière, inclusief in de play-offs, en kan Griffin en Jordan dus veel bijbrengen.

Voor de Clippers is Martin dus een speler die een gemis in de rotatie opvult. Voor Martin zijn de Clippers een perfecte ‘match’. Hij stelde vooraf dat hij zou tekenen voor een team dat meedoet voor een titel en waar hij belangrijke minuten kan spelen. Hij werd gevolgd door teams als de Heat, Spurs, Hawks, Lakers en Knicks maar koos dus voor ‘Lob City’. Het zal wel nog duren tot 16/2 voor hij zijn comeback kan maken.

Bij de Clippers wordt Martin overigens herenigd met ex-ploeggenoot Chauncey Billups. Zij speelden samen bij de Denver Nuggets. Billups speelde een belangrijke rol in de aanwerving van Martin. Wat ook hielp is dat Martin een beetje thuis komt want tijdens de zomer woont hij in de ‘City of Angels’.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen