Seattle presenteert nieuwe arenaplannen

Door

Sinds het vertrek van de NBA’s Seattle Supersonics naar Oklahoma City in 2008 worden er in Seattle geen wedstrijden meer gespeeld van de traditionele indoorsporten uit de grote vier. De stad aast echter alweer enige tijd op de terugkeer van de NBA of het eventueel binnenhengelen van de NHL, die in 1974 en 1990 al bijna naar de stad werd gehaald, maar tot tweemaal toe afketste op gemiste deadlines en te hoge kosten om een expansion franchise te beginnen.

De afgelopen seizoenen zijn een aantal NHL-franchises echter in financiële moeilijkheden geraakt, terwijl de stad Seattle heeft bewezen met Major League Soccer’s Seattle Sounders nieuwe teams te kunnen omarmen. Een verhuizing van een van de worstelende zuidelijke teams uit het professionele ijshockey lijkt dan ook een uitstekend huwelijk. Zeker nu de zoveelste aanhoudende lock-out onder meer lijkt te draaien om een strijd tussen niet alleen spelers en clubs, maar ook rijke en armere franchises.

Eerder deze week presenteerde stad Seattle daarom de eerste serieuze plannen voor de recent goedgekeurde bouw van een nieuwe arena, die zoveel voor basketbal als ijshockey geschikt moet zijn en om de hoek komt te liggen bij het stadion van de Seattle Seahawks en Seattle Sounders FC en het ballpark van de Seattle Mariners.

Het hypermoderne arenaontwerp zal passen in de stijl van het huidige havendistrict en moet van afstand gaan lijken op een aangemeerd cruiseschip. Misschien moet je je ogen even dichtknijpen om het beter te zien, maar die doelen lijken zeker bereikt.

Foto‘s: City of Seattle en 360Architecture

Ook leuk om te lezen