AFC overzicht: Pats, Texans en Broncos clinchen

Door

Met nog vier weken te gaan in het seizoen zijn vier teams al zeker van play-off deelname. De New England Patriots, Denver Broncos en Houston Texans wonnen gisteren hun wedstrijden, waardoor zij zich plaatsten.

Zo ziet de race in de play-offs er uit in de AFC:

Team: Record:
y-Houston Texans 11-1
Baltimore Ravens 9-3
z-New England Patriots 9-3
z-Denver Broncos 9-3

z= Divisie gewonnen, y= Geplaatst voor play-offs

De Patriots en Broncos zijn niet meer in te halen in hun divisie en spelen daarmee sowieso een thuiswedstrijd in de play-offs.

De Texans zijn nog te achterhalen door de Indianapolis Colts, maar zijn wel zeker van play-off deelname. Volgende week kunnen de Texans de AFC South titel clinchen door in New England te winnen of als de Colts verliezen.

De Ravens hebben door het verlies tegen de Steelers terrein verloren op de Steelers en Bengals.

Zo staat het er voor in de AFC Wild Card race:

Team: Record:
Indianapolis Colts 8-4
Pittsburgh Steelers 7-5
Cincinnati Bengals 7-5
New York Jets 5-7
Buffalo Bills 5-7
Miami Dolphins 5-7

* De twee beste ploegen plaatsen zich voor de Wild-Card ronde en spelen dan uit

De Colts hebben een kleine voorsprong op de Steelers en de Bengals. Het voordeel voor de Colts is dat de andere twee het nog met elkaar en de Ravens uit moeten vechten. De Colts moeten echter nog twee keer tegen de Texans. Als de stand zo blijft spelen de Colts in de Wild Card ronde in Denver tegen Peyton Manning en de Broncos.

De Steelers hebben nog een wedstrijd tegen de Bengals te gaan in Heinz Field en hoeven nog maar één keer buiten Pittsburgh te spelen in het reguliere seizoen.

De Bengals krijgen nog de Ravens op bezoek en moeten naar Pittsburgh. Daarmee hebben ze hun lot in eigen hand. De komende twee weken staan wedstrijden tegen de Dallas Cowboys en Philadelphia Eagles op het programma.

De Jets, Bills en Dolphins hebben nog een buitenkansje, maar moeten dan wel alles winnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen