‘Pierzynski had negatieve invloed in Red Sox kleedkamer’

Door

New York Yankees v Boston Red Sox

Gisteren namen de Boston Red Sox afscheid van A.J. Pierzynski. De 37-jarige catcher stelde in aanvallend opzicht zwaar teleur waarop de Red Sox besloten om het talent Christian Vasquez een kans te geven ten koste van Pierzynski.

Pierzynski kwam vorig jaar over van de Texas Rangers als free agent en moest Jarrod Saltalamacchia – hij vertrok richting Miami – vervangen. Hoewel men bij Boston vooraf wist dat hij net als Saltalamacchia defensief zwak was hoopte men wel dat de 37-jarige veteraan dit aanvallend zou goedmaken. Sinds 1 juni sloeg hij echter .194 met 4 RBI’s.

Dit blijkt echter niet het enige probleem te zijn, volgens bronnen binnen de Red Sox zou Pierzynski een constante bron van onrust zijn binnen het team en had hij alles behalve een positieve invloed op het moraal. De catcher zou alleen maar met zichzelf bezig zijn geweest en zat na wedstrijden vaak in zijn telefoon. Zo zou er een incident zijn geweest waarbij één werper een emotioneel wrak was na een zwakke wedstrijd en dat Pierzynski, die er naast zat, het tafereel negeerde en met zijn telefoon bezig was. Hierop besloot een andere teamgenoot naar het management te stappen om zijn beklag te doen.

Hierin zou hij qua persoonlijkheid veel verschillen met de sympathieke Saltalamacchia die vaak bezig was met de werpers waarmee hij die avond had gespeeld. Verder zou ook het geschreeuw tijdens wedstrijden richting umpires en tegenstanders een bron van irritatie zijn geweest binnen de club.

Gisteren wonnen de Red Sox hun eerste wedstrijd zonder Saltalamacchia met 5-4 van de Chicago White Sox na een indrukwekkende comeback. Na afloop was het druk bij het kluisje wat tot kortgeleden van Pierzynski was, en één van de spelers die er rondhing verklaarde dat het de eerste keer dit seizoen was dat hij na een wedstrijd in dit deel van de kleedkamer bleef rondhangen.

Pierzynski zelf verklaarde na zijn ontslagbrief dat hij nog niet aan stoppen denkt en dat hij graag het seizoen elders wilt afmaken. Of er na deze verhalen nog een team is wat hem een kans wilt geven valt echter te betwijfelen. Het is immers niet de eerste keer dat de catcher negatief in het nieuws komt. In 2012 bleek uit een poll al dat hij de meest gehate speler in de MLB was. En ook in 2006 liet hij zich niet van zijn beste kant zien:

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Erwin 7 jaar ago

    Kan verdorie niet eens effe rustig op vakantie, wat een vervelende berichtgeving rond mijn favoriete Red Sox. Die Pierzynski scheen idd de en echte einzelganger te zijn geweest. Maar om hem er nu direct uit te knikkeren.. Alleen Ross, die ook wel eens geblesseerd is, en dan een rookie hebben ze nu. Hm, krijg het idee dat er dit seizoen niet veel meer verwacht hoeft te worden vanuit Boston.
    Ik krijg ook een beetje deja-vú van Francona’s laatste jaar(niet dat ramp-seizoen met die plastieken Bobby, maar het seizoen ervoor had RedSox een dramatische 2e seizoenshelft met een enorme collaps in september.)
    Jammer. Vooral na een jaar waarin de titel op zo een heroïsche wijze werd veroverd.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen