32 in 32: Tennessee Titans

Door

Indianapolis Colts v Tennessee Titans

De Tennessee Titans zijn volop bezig met het rebuilden van hun franchise. Clubicoon Mike Munchak moest het veld ruimen na een 7-9 seizoen, Ken Whisenhunt werd aangetrokken als headcoach en de bezem werd grondig door de selectie gehaald.

Titans Depth Chart

De Titans kiezen er voorlopig nog voor om Jake Locker als quarterback te laten starten, al wordt het tijd dat de voormalige first round pick laat zien dat hij van waarde kan zijn voor de ploeg uit Tennessee. De blessuregevoelige Locker heeft nog nooit een compleet seizoen gespeeld voor de Titans.

Aangezien de meeste posities al gevuld waren, zijn de Titans tijdens de Draft druk bezig geweest met het aantrekken van jonge spelers voor de toekomst. Taylor Lewan zal als toekomstige LT moeten blocken voor die andere rookie, RB Bishop Sankey. Mochten de Titans na opnieuw een matig seizoen afscheid nemen van Jake Locker, dan wordt Zach Mettenberger waarschijnlijk de nieuwe starting quarterback.

Tegenover de nieuwe aanwas staat ook het vertrek van Ryan Fitzpatrick, die het seizoen afmaakte voor de Titans na het wegvallen van Jake Locker. Fitzpatrick vetrok naar een ander team in de AFC South, de Houston Texans. Verder werd afscheid genomen van running back Chris Johnson, die verkaste naar de New York Jets.

Nieuw

WR Dexter McCluster (Kansas City Chiefs), Michael Oher (Baltimore Ravens), Wesley Woodyard (Denver Broncos), Shaun Phillips (Denver Broncos), OT Taylor Lewan (Draft, 1e ronde), RB Bishop Sankey (Draft, 2de ronde)

Weg

CB Alterraun Verner (Tampa Bay Buccaneers),RB  Chris Johnson (New York Jets), QB Ryan Fitzpatrick (Houston Texans), WR Kenny Britt (St. Louis Rams)

De Titans zagen afgelopen offseason een hoop ervaren spelers de deur uit gaan. Vooral het vertrek van CB Alterraun Verner, die zeker nog potentie had om door te groeien bij in Tennessee, zal niet lekker liggen. Chris Johnson zagen ze liever vertrekken dan hem een groot contract voor te schotelen. Overigens hebben de Titans nog genoeg mogelijkheden klaar staan om het vertek van de diverse spelers op te vangen. 

Prognose 2014

Als Jake Locker niet geblesseerd was geraakt en Chris Johnson wel had kunnen presteren op het veld, dan hadden de Titans afgelopen seizoen zeker de kans gehad om zich te plaatsen voor de playoffs. Helaas liep het anders en eindigde de ploeg achter de Indianapolis Colts op de tweede plek in de AFC South. Nu de Houston Texans na een rampseizoen opeens weer strijden om de eerste plek in de divisie, wordt het komend seizoen nog lastiger voor de Titans om een plek in de playoffs te bemachtigen.

De selectie die Ken Whisenhunt ter beschikking heeft, is echter een mooie mix van ervaren spelers en jonge talentvolle rookies en sophomores. De defensie is erop vooruit gegaan en op aanvallend vlak kunnen de Titans alleen nog maar beter gaan spelen.

Voorspelling: Het wordt voor de Titans lastig om voor een plek in de playoffs te gaan, zeker met twee andere sterke teams in de Houston Texans en de Indianapolis Colts. Maar een resultaat van op z’n minst 8-8 moet haalbaar zijn voor de ploeg uit Nashville.

Player to Watch

Het is lastig om een ‘player to watch‘ aan te geven bij een team dat niet beschikt over echte sterren die het verschil kunnen maken. Wide receiver Kendall Wright was afgelopen seizoen een klein lichtpuntje in de offense en de 24-jarige zou ook komend seizoen een groot deel van de offense kunnen dragen. Tel daarbij op dat de Titans met Justin Hunter een ruwe diamant in handen hebben en dat Delanie Walker (goed voor zes touchdowns) een vrij constante tight end is.

Alle previews op een rij:

32. Houston Texans, 31. Washington Redskins, 30. Jacksonville Jaguars, 29. Cleveland Browns, 28. Oakland Raiders , 27. Atlanta Falcons, 26. Tampa Bay Buccaneers, 25.Minnesota Vikings, 24. Buffalo Bills, 23. Detroit Lions

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen