TNF Recap: Cowboys verrassen Saints, houden zicht op play-offs

Door

De winstreeks van de New Orleans Saints is eindelijk voorbij. Na tien zeges op rij bleken de Dallas Cowboys tijdens Thursday Night Football wel te sterk voor de Saints: 13-10. Jason Garrett dankte de zege aan zijn uitstekende defensie en een goed aanvalsplan.


APPLE PICKING


Met Ezekiel Elliott tegenover de beste rush defense in de NFL en Amari Cooper tegenover Marshon Lattimore had Dak Prescott een extra target nodig om onder de zware druk van de Saints-defense (7 sacks) uit te komen. Wide receiver Michael Gallup vervulde die rol met glans. Vooral tijdens de eerste drive bewees de rookie zijn waarde. Eerst met een third down conversion, daarna met een catch voor 40 yards. In beide gevallen was Eli Apple vanuit press coverage niet in staat om Gallup af te stoppen. Het aanvalsplan van de Cowboys leek dan ook gebaseerd op het gebruik maken van de zwakte van Apple. Waarom de Saints bij hun zoektocht naar een cornerback voor de trade deadline bij Eli Apple zijn uitgekomen blijft een raadsel.

De teller van Gallup stokte, mede door een gemiste kans van Prescott, op 76 yards. Daarmee bleef hij Cooper (75 receiving yards) en Elliott (60 receiving yards) nipt voor. In combinatie met het spel van dual threat-quarterback Dak Prescott bleek dit voldoende om net meer punten te scoren dan de Saints.


SAINTS SNELTREIN KOMT TOT STILSTAND


De Dallas Cowboys scoorden meteen uit hun eerste drive. Daarmee kwamen de New Orleans Saints voor het eerst sinds 14 oktober op achterstand in een wedstrijd. Normaal gesproken zou dat geen probleem moeten zijn voor een team dat, tot vannacht, gemiddeld meer dan 37 punten scoorde per wedstrijd. In Dallas bleek het scoren echter een stuk lastiger. Vanaf het begin had Drew Brees het lastig tegen de Cowboys-defense wat duidelijk werd bij zijn eerste vier incompletions. Een unicum want nog nooit startte Brees met 0 uit 4 aan een wedstrijd.

De quarterback die bezig is aan een historisch goed seizoen qua completion percentage (op weg om zijn eigen record van 2017 te breken), herstelde zich daarna enigszins maar kwam toch slechts tot 18/28 voor 127 yards. De coverage van de Dallas D op Michael Thomas (8 catches voor slechts 40 yards) was uitstekend. Het tweekoppige running back-monster Alvin Kamara en Mark Ingram moest genoeg nemen met slechts 63 rushing yards totaal.

Toch kwamen de Saints nog in de buurt van de elfde overwinning op rij. De Cowboys vergaten door te drukken in de tweede helft en verzuimden ook nog voldoende afstand te nemen in de slotfase. Dak Prescott verloor de bal in de redzone en gaf Brees daarmee de kans op een winnende drive. Jourdan Lewis, die in de openingsfase nog een interceptie door zijn handen zag glippen, was alsnog de gevierde man met een pick op Brees.

De Cowboys speelden de wedstrijd vervolgens professioneel uit en doen weer volledig mee met 7-5. Voor de Saints (10-2) is de nederlaag vooral een wake up-call en een kleine hobbel weg naar een top twee-klassering in de NFC.

Foto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen