Breaking: Kareem Hunt ontslagen na publicatie geweldsincident

Door

Kareem Hunt is per direct ontslagen door de Kansas City Chiefs. Nadat er vrijdag een video werd gepubliceerd door TMZ waarin Hunt een vrouw slaat en schopt, hebben de Chiefs het vertrouwen in hun #1 running back opgezegd. Hunt is ook voor onbepaalde tijd geschorst door de NFL.


HUNT LOOG OVER GEWELDSINCIDENT


De NFL en Kansas City Chiefs wisten dat er incident had plaatsgevonden met Kareem Hunt en de vrouw in een hotel in Cleveland, maar hadden naar eigen zeggen geen beeldmateriaal. Hunt is niet gearresteerd of aangeklaagd naar aanleiding van het incident. TMZ Sports publiceerde vrijdag echter de video van het incident en bezegelden daarmee het lot van Hunt.

Op basis van de beelden concludeerden de Kansas City Chiefs dat Hunt niet eerlijk was geweest in gesprekken met het management van de Chiefs en daaruit volgde het ontslag van de sterspeler. Hij is nu op de NFL commissioner’s exempt list geplaatst en het is afwachten hoe lang zijn schorsing duurt en of hij een nieuwe kans krijgt in de NFL.

Het zou zelfs wel eens einde verhaal kunnen zijn voor Hunt, vergelijkbaar met de situatie van Ray Rice. TMZ bracht in 2014 beelden naar buiten van Rice die zijn verloofde uit een lift sleept nadat hij haar bewusteloos heeft geslagen. Rice werd eerst slechts twee wedstrijden geschorst, daarna volgde ontslag door de Ravens en Rice kreeg nooit meer een nieuwe kans in de NFL.


NFL NOG NIET OP EEN LIJN


Hunt is de tweede speler in korte tijd die in opspraak is geraakt door gedrag buiten het veld. Eerder deze maand werd linebacker Reuben Foster aan de kant gezet door de San Francisco 49ers. De verbazing was dan ook groot toen Foster, die eerder in opspraak raakte en beschuldigd wordt van het mishandelen van een vrouw, werd geclaimd door de Washington Redskins. Voor dat team kan hij nog niet in actie komen zolang de NFL nog onderzoek doet naar het incident, maar de Redskins zijn wel zwaar bekritiseerd voor het afgeven van een verkeerd signaal door Foster een nieuwe kans te geven.

Ook de Chiefs zelf raakten eerder in opspraak in 2016. De toenmalige General Manager John Dorsey (nu GM bij de Browns) koos toen in de draft Tyreek Hill, een beslissing die ook bij Chiefs-fans allesbehalve goed viel. Hill mishandelde in 2014 zijn zwangere vriendin (en huidige verloofde) Crystal Espinal.

De wide receiver greep zijn ‘tweede kans’ met beide handen aan en is nu één van de belangrijkste spelers van de Chiefs. Of Hunt ook nog een nieuwe kans krijgt in de NFL is zeer de vraag.

Cover photo: USA Today (archief)

Ook leuk om te lezen