Gehavende Nets verslaan Bulls, Trail Blazers pareren comeback Spurs

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht stonden er acht wedstrijden op het programma, waaronder Brooklyn Nets-Chicago Bulls. Ondanks blessures wisten de Nets toch aan het langste eind te trekken en de Portland Trail Blazers versloegen de San Antonio Spurs in een enerverende wedstrijd.

ZATERDAG 16 NOVEMBER

GEHAVENDE NETS SLUITEN ROADTRIP AF MET ZEGE

De Brooklyn Nets hebben een roadtrip van vijf wedstrijden afgesloten met een zege tegen de Chicago Bulls. In Windy City werd het 117-111 voor de bezoekers. Uitblinker was Spencer Dinwiddie met 24 punten, waarvan twintig in het vierde kwart.

Naast Kevin Durant en Caris LeVert traden de Nets ook aan zonder Kyrie Irving. De point guard kampte met een schouderblessure en moest de wedstrijd laten schieten. Toch begonnen de Nets sterk aan de wedstrijd. Dankzij Joe Harris liepen de Nets uit naar een voorsprong van dertien punten in het eerste kwart. Echter gooide foul trouble roet in het eten voor de Nets en kwamen de Bulls sterk terug. Halverwege het tweede kwart namen de Bulls de leiding. Wendell Carter Jr. speelde daarin een grote rol met maar liefst zes aanvallende rebounds in de eerste helft. Na 24 minuten leidde de thuisploeg met 56-50.

Het derde kwart was voor beide teams niet hoogstaand. De Nets wonnen het derde kwart met slechts 24-22, maar de Bulls behielden de leiding. In het vierde kwart namen de Nets de leiding over dankzij Spencer Dinwiddie. De point guard liep snel in de wedstrijd tegen vier persoonlijke fouten aan, waardoor hij lang aan de kant bleef. Echter speelde Dinwiddie het volledige vierde kwart waarin hij maar liefst twintig punten scoorde, waarvan twaalf vanaf de vrijeworplijn. Ook Zach LaVine lukte het niet om Dinwiddie af te stoppen. De shooting guard scoorde 36 punten, waarvan zestien in de laatste vijf minuten.

Naast Dinwiddie speelde Joe Harris ook een sterke wedstrijd. De scherpschutter scoorde 22 punten en gaf 8 assists, een persoonlijk record. Voor de Bulls was naast LaVine ook Carter Jr. belangrijk met 18 punten en 14 rebounds, waarvan 9 aanvallend. Door deze zege hebben de Nets vijf van hun twaalf gespeelde wedstrijden gewonnen. De Bulls doen het iets minder goed vier zeges in dertien wedstrijden.

TRAIL BLAZERS HOUDEN SPURS VAN ZEGE NA COMEBACK

De Portland Trail Blazers hebben in een enerverende wedstrijd de San Antonio Spurs verslagen. De ploeg van Terry Stotts gaf een voorsprong van drieëntwintig punten uit handen, kwamen vijftien punten op achterstand, maar won alsnog. Het werd uiteindelijk 121-116.

De Trail Blazers begonnen furieus aan de wedstrijd. Met name CJ McCollum begon ontketend aan de wedstrijd. De shooting guard scoorde 23 punten in de eerste helft, pakte vijf rebounds en gaf vijf assists. Mede door McCollum hadden de Trail Blazers aan het begin van het tweede kwart een voorsprong van 23 punten. Echter vochten de Spurs zich sterk terug en kenden zij een achterstand van 8 punten bij rust: 66-58.

Na rust kwamen de Spurs minder sterk voor de dag wat coach Gregg Popovich niet beviel. Ook de arbitrale keuzes was Pop niet mee eens, wat hij duidelijk liet merken en een ejection volgde. Met een achterstand namen zijn assistent coaches Becky Hammon en Tim Duncan de taken over van Popovich, wat haar vruchten afwierp. De Spurs kwamen binnen zes minuten terug van een achterstand van vijftien punten en zes minuten later stond de ploeg al vijftien punten voor. Echter was het Hassan Whiteside met 11 punten en 6 rebounds in de laatste 8 minuten die het tij deed keren en de Trail Blazers alsnog naar de zege leidde.

McCollum eindigde uiteindelijk met 32 punten, 6 rebounds en 7 assists. Whiteside noteerde 21 punten en 12 rebounds, terwijl Damian Lillard ‘slechts’ 21 punten scoorde tegen een slecht schotpercentage van 21%. Voor de Spurs blonk LaMarcus Aldrigde uit met 30 punten en 13 rebounds.

OVERIGE UITSLAGEN

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers: 103-82; Giannis Antetokounmpo 26 punten, 13 rebounds, 6 assists

Charlotte Hornets – New York Knicks: 103-102; Devonté Graham 29 punten, 9-16 3PT, 3PT game-winner

New Orleans Pelicans – Miami Heat: 94-109; Kendrick Nunn 22 punten, 2 rebounds

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves: 125-105; James Harden 49 punten, 6 assists, 16-41 FG, 8-22 3PT

Toronto Raptors – Dallas Mavericks: 102-110; Luka Doncic 26 punten, 15 rebounds, 7 assists, 15-19 FT

Atlanta Hawks – Los Angeles Clippers: 101-150; Paul George 20 minuten, 37 punten, 6-11 3PT

Top- en coverfoto: David Banks – USA TODAY Sports