Carlos Lee naar de Miami Marlins

Door


Eindelijk hebben de Miami Marlins een fatsoenlijke eerste honkman. De Fish ruilden gisteren Matt Dominguez en Rob Rasmussen naar de Houston Astros voor Carlos Lee. De ‘stros betalen bijna het volledige salaris van Lee, dat ongeveer negen miljoen dollar bedraagt.

De Marlins zijn het vijfde team voor de 36-jarige Lee, die hiervoor naast voor de Astros voor de Chicago White Sox, Milwaukee Brewers en Texas Rangers speelde.

Eerste honk
De Marlins ontvangen dit seizoen bar weinig offence vanaf het eerste honk. Op precies de helft van het seizoen staat de teller op zes homeruns, een slaggemiddelde van .221 en een OPS van .585. Hiermee is het veruit de slechtste positie van de Marlins aan slag, op de werpers na.

Lee heeft dit jaar bij de Astros vijf homeruns geslagen met een slaggemiddelde van .287 en een OPS van .747. Lee komt dus veel vaker op de honken en zorgt voor wat meer power, iets wat de Marlins goed kunnen gebruiken.

Lee, die een gelimiteerde no-trade clausule had, werd eerder in verband gebracht met de Los Angeles Dodgers. Naar verluidt weigerde hij een ruil naar LA. De Marlins stonden niet in de clausule van Lee.

Astros
Met Dominguez krijgen de Astros een 21-jarige first round pick in de draft van 2007. Dominguez, een derde honkman, maakte dit seizoen zijn debuut voor de Marlins en speelde zeventien wedstrijden.

Rasmussen is een 23-jarige Minor League werper die ook in 2007 werd gedraft, maar dan in de 27e ronde door de Los Angeles Dodgers. Rasmussen speelt momenteel in Single-A.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen