Hanrahan nieuwe closer van de Red Sox

Door

Pittsburgh Pirates v Philadelphia Phillies

Joel Hanrahan verruilt de Pittsburgh Pirates voor de Boston Red Sox na een ‘six-player trade’. De tweevoudige All-Star werd direct door manager John Farrell uitgeroepen tot de vaste closer van het team in 2013. De 31-jarige Hanrahan krijgt daarmee de voorkeur boven Andrew Bailey. Hanrahan noteerde de afgelopen twee seizoenen 76 saves in 84 kansen voor The Buccos met een 2.24 ERA.

Red Sox op zoek naar closer sinds het vertrek van Papelbon

Sinds het vertrek van closer Jonathan Papelbon in 2011 zijn de Red Sox op zoek naar een rots in de branding om een wedstrijd in het slot te gooien. Alfredo Aceves stelde afgelopen seizoen teleur met slechts 26 saves en een 5.36 ERA. Bailey miste bijna het gehele seizoen vanwege een blessure aan de duim en gooide pas in de laatste negentien wedstrijden van het seizoen (21 hits en 12 runs in 15.1 innings).

De Red Sox hebben er goed aan gedaan om direct duidelijk te maken wie de vaste closer is. Een jaar geleden werd er geen beslissing genomen. Aceves wilde eigenlijk een plek in de starting rotation, Bailey raakte geblesseerd en Daniel Bard, de gedroomde opvolger van Papelbon, wilde ook starten.

Sterke bullpen

Farrell gaf aan dat de Red Sox niet nadrukkelijk op zoek waren om de closer positie te veranderen. “Maar met het binnen halen van Hanrahan kregen we de kans om ons team te versterken.” Met de komst van Hanrahan en Koji Uehara en een fitte Bard, samen met Aceves, Junichi Tazawa en lefty’s Craig Breslow en Andrew Miller ziet de bullpen van de Red Sox er op papier een stuk sterker uit dan een jaar geleden.

Hoewel Hanrahan vanwege hamstring en enkel problemen afgelopen seizoen moeite had met zijn controle, 36 walks in 59.2 innings, zegt hij klaar te zijn voor Spring Training.

Melancon naar de Pirates

Naast Hanrahan ontvangen de Red Sox in de trade ook nog infielder Brock Holt. De Pirates krijgen daar Mark Melancon en drie spelers uit de Minors voor terug. Melancon eindigde zijn enige seizoen voor de Red Sox met een 0-2 record en 6.20 ERA in 41 wedstrijden als reliever. Al kende hij een sterke maand september (8.1 innings met 12 strikeouts en een 1.08 ERA) en gooide hij zijn fastball 2 mph harder.

Jason Grilli volgt waarschijnlijk Hanrahan op als de nieuwe closer van de Pirates en verlengde zijn contract met twee jaar ter waarde van 6.75 miljoen dollar. De 36-jarige reliever gooide afgelopen seizoen 90 strikeouts in 58.2 innings met een 2.91 ERA.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen