Darvish gooit eerste complete game, verslaat Marlins

Door

Houston Astros v Texas Rangers

Het was voor Yu Darvish alweer zijn 73ste start voor de Texas Rangers (32-34), toch gooide het Japanse fenomeen ondanks al zijn succes gisteren pas zijn eerste complete game shutout. Tegen de Miami Marlins (34-31) was Darvish goed voor tien strikeouts en dankzij vier RBI’s van Shin-Soo Choo wonnen de Rangers gemakkelijk met 6-0 van de Marlins. Ondanks de overwinning blijft de achterstand van Texas in de AL West op Oakland op acht wedstrijden staan.

Leading Off

Nog een wedstrijd tussen de Oakland Athletics (40-26) en de Los Angeles Angels (36-29), en wederom was het Yoenis Cespedes die met een geweldige worp voor een out zorgde. Deze was misschien iets minder indrukwekkend, maar nog steeds erg knap:

Mede dankzij deze actie, en twee RBI’s die de Cubaan eraan toevoegde, wonnen de Athletics met 7-1 in Anaheim waarmee ze een sweep voorkwamen. Hierdoor hebben ze nu een voorsprong van 3.5 wedstrijd op de Angels in de AL West.

Three Strikes

* Darvish was niet de enige Japanner die een complete game gooide, ook Masahiro Tanaka van de New York Yankees (33-31) slaagde er gisteren in tegen de Seattle Mariners (34-31). In negen innings gaf Tanaka slechts twee runs op en was hij goed voor 11 strikeouts waardoor de Yankees met 4-2 konden winnen en Tanaka alweer zijn tiende overwinning van het seizoen kon grijpen.

* De Tampa Bay Rays (25-42) hadden voorafgaand aan de vierde inning in de wedstrijd tegen de St. Louis Cardinals (34-32) al 31 innings niet meer gescoord. Maar in de vierde inning werden er prompt vier runs binnengeslagen en in de zevende inning werden er daar nog eens twee aan toegevoegd. Omdat de pitchers deden wat ze moesten doen werd er dan ook voor het eerst sinds lange tijd weer eens gewonnen, want met 6-3 waren ze te sterk voor de bezoekers uit St. Louis. Daarvoor mogen ze echter ook Kevin Kiermaier bedanken, die een geweldige vangbal noteerde in de vijfde inning:

* José Abreu blijft maar doorgaan met honkballen uit het stadion meppen, gisteren sloeg hij op het werpen van Justin Verlander alweer zijn negentiende homerun van het seizoen en zijn 50ste RBI van dit jaar. Verlander zou uiteindelijk zijn Detroit Tigers (33-28) een slechte dienst bewijzen door in nog geen zes innings zeven runs op te geven. Omdat John Danks van de Chicago White Sox (33-33) het een stuk beter deed – 2 ER in zeven innings – wonnen de White Sox gemakkelijk met 8-2 waardoor de voorsprong van de Tigers op de naaste belagers nog verder is geslonken. Kansas City staat na gisteren nog maar twee wedstrijden achter op Detroit terwijl ook de rest van de divisie op minder dan vier wedstrijden achterstand staat.

Seventh Inning Stretch

De Phillies (27-36) en de Padres (28-37) waren gisteren verwikkeld in een waar pitchersduel, de Phillies zouden uiteindelijk als laatste toeslaan in de negende inning en Reid Brignac was de man of the hour en bezorgde de Phillies een 3-0 overwinning.

De Reds (30-34) wonnen vannacht met 5-0 van de L.A. Dodgers (35-32) dankzij sterk werpen van Johnny Cueto. En ze hadden ook hun huiswerk goed gedaan want Phillips wist heel goed dat hij Puigs arm niet hoefde uit te testen en toonde zelfs even respect voor de almachtige arm van Yasiel Puig:

Chris Carter van de Houston Astros (30-37) had een goede avond, hij was tegen de Diamondbacks (29-39) goed voor twee homeruns en de Astros wonnen met 5-1:

Going Dutch

* Roger Bernadina kwam wederom als pinch-hitter binnen de lijnen voor Cincinnati, maar wist niet tot een hit te komen en ging 0-uit-1.

* Het Nederlandse onderonsje in Baltimore tussen de Red Sox (29-36) en de Orioles (33-31) werd gisteren gewonnen door Jonathan Schoop en co. (6-0). Schoop ging 1-uit-2 met één RBI en twee vrije lopen terwijl aan de verliezende kant Xander Bogaerts 0-uit-4 sloeg.

* Andrelton Simmons sloeg 1-uit-3 met één RBI, zijn Braves (34-30) verloren wel met 8-2 van de Colorado Rockies (30-35).

Overige Wedstrijden

Milwaukee Brewers (39-27) @ New York Mets (29-36), 3-1
Chicago Cubs (26-37) @ Pittsburgh Pirates (31-34), 2-4
Minnesota Twins (31-33) @ Toronto Blue Jays (39-28), 7-2
Cleveland Indians (33-33) @ Kansas City Royals (33-32), 1-4
Washington Nationals (35-29) @ San Francisco Giants (42-24), 6-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen