Blue Jays krijgen Red Sox bats stil, blessure Lackey

Door

Boston Red Sox v Toronto Blue JaysDe Toronto Blue Jays hebben zaterdag de tweede wedstrijd in de serie tegen de Boston Red Sox gewonnen. Aangevoerd door een prachtige pitching prestatie van starter J.A. Happ wonnen de Blue Jays (2-3) betrekkelijk eenvoudig met 5-0. De scores kwamen op het bord via homeruns van J.P. Arencibia en Colby Rasmus. De Red Sox (3-2) kwamen niet verder dan twee honkslagen in de hele wedstrijd. Bovendien zagen de gasten starter John Lackey wegvallen met een ogenschijnlijk ernstige blessure aan zijn rechter arm.

Washington Nationals (4-1) @ Cincinnati Reds (3-2) 7-6

De Nationals hadden op bezoek in Cincinnati weliswaar extra innings nodig, maar wisten de nare nasmaak van de 0-15 nederlaag van vrijdag weg te spoelen. Na homeruns van Bryce Harper, Jason Werth en Wilson Ramos leek Washington eenvoudig te gaan winnen, maar closer Rafael Soriano verspeelde de voorsprong in de negende inning. Homeruns van opnieuw Ramos en Ian Desmond in de elfde inning zorgden echter alsnog voor een overwinning voor de Nats.

Seattle Mariners (3-3) @ Chicago White Sox (3-2) 3-4

De goed aan het seizoen begonnen Mariners hadden in Chicago ace Felix Hernandez op de heuvel, maar dat leverde geen ‘W’ op. King Felix gaf vier runs weg en dat bleek net genoeg voor de winst voor de White Sox, die desondanks maar tot zes honkslagen kwamen. Reliever Donnie Veal mag de overwinning op zijn naam zetten, terwijl Addison Reed tekende voor zijn derde save van het seizoen.

Miami Marlins (1-4) @ New York Mets (3-2) 3-7

Het thuispubliek in New York moest er even op wachten, maar met zes runs verdeeld over de zesde, zevende en achtste inning lieten de Mets Miami achter zich. Hoewel John Buck maar een honkslag sloeg was de catcher toch verantwoordelijk voor vier RBI’s tegen zijn oude team. Een RBI triple van Daniel Murphy maakte in de zevende inning het verschil dat Miami niet meer wist te overbruggen, ondanks dat ze als team meer honkslagen sloegen dan de winnende Mets.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen