Wild brengt Blackhawks eerste puntverlies toe

Columbus Blue Jackets v Minnesota Wild

De Chicago Blackhawks zijn niet langer zonder puntverlies. In de zevende wedstrijd van het seizoen moesten de Blackhawks hun meerdere erkennen in de Minnesota Wild. Daar was wel een shootout voor nodig en dus krijgen de Hawks nog een punt.

Matt Cullen was in het Xcel Energy Centre de belangrijkste kracht voor de Wild. Cullen opende in de eerste minuten de score. De Blackhawks reageerden met twee doelpunten en in de tweede periode zette Cal Clutterbuck beide ploegen op gelijke hoogte.

Scoren deed daarna niemand meer, waardoor een shootout nodig was. Zach Parise en Jonathan Toews schoten beide raak. Na missers over en weer mocht Matt Cullen het proberen en schoot raak. De Blackhawks zagen Patrick Sharp missen en moesten dus puntverlies toestaan.

Nail Yakupov was weer belangrijk voor zijn Edmonton Oilers. De Rus maakte in overtime de winnende goal tegen de Phoenix Coyotes. Het was al het vierde doelpunt van dit seizoen voor de eerste keuze bij de draft van vorig jaar.

Roberto Luongo mocht tegen de Colorado Avalanche verrassend starten, maar maakte die keuze helemaal waar. De doelman hoefde geen doelpunt toe te laten en zag zijn team een 3-0 overwinning uit het vuur slepen. Dale Weise kreeg 11:09 ijstijd en noteerde een schot op doel en 5 minuten tijdstraf voor fighting tegen Cody McLeod.