Celtics pakken titel divisie in winst op Magic

Door

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Boston Celtics hebben zich verzekerd van de titel in de Atlantic Division. De Celts wonnen in eigen huis met 102-98 van Orlando Magic, dat aantrad zonder de aan zijn rug geblesseerde Dwight Howard. Maar ook Boston was verre van op volle oorlogsterkte. Zowel Rajon Rondo als Ray Allen kwamen niet in actie voor Boston. Het was Paul Pierce die het duel besliste met twee rake vrije worpen met nog drie seconden op de klok.

Bij afwezigheid van Howard was het Glen Davis die de kar trok bij Orlando. Met 27 punten en twaalf rake schoten uit zestien pogingen speelde Big Baby een puik duel, maar het was niet genoeg om Paul Pierce  en de opgeleefde Avery Bradley te stoppen. Pierce scoorde 29 punten en strooide ook met assists, met veertien zijn hoogste aantal dit seizoen. De jonge Bradley voegde 23 punten toe aan het totaal.

Met nog iets meer dan zeven minuten op de klok keken de Magic tegen een achterstand van dertien punten aan en leek het duel gespeeld. Maar niets was minder waar. Vijf minuten later miste Orlando zelfs twee kansen om op gelijke hoogte te komen. Die missers kwamen de mannen van coach Stan van Gundy duur te staan. Met nog zeven seconden te gaan schoot Pierce de Celtics in de buzzer van de schotklok weer naar een voorsprong van vier punten om even later het duel vanaf de vrije worplijn te beslissen.

Met de titel is Boston nu zeker van plaats vier in de Eastern Conference, wat betekent dat het Chicago en Miami in elk geval ontloopt in de eerste ronde. Vrijdag spelen de Celtics op bezoek in Atlanta een duel dat zomaar de eerste ronde in de play-offs kan worden. De eerste twee wedstrijden tegen de Hawks dit seizoen werden gewonnen door Boston.

Milwaukee Bucks at Washington Wizards, 112-121

Chicago Bulls at Charlotte Bobcats, 100-68

Philadelphia 76ers at Cleveland Cavaliers, 103-87

New York Knicks at New Jersey Nets, 104-95

Toronto Raptors at Miami Heat, 72-96

Detroit Pistons at Atlanta Hawks, 84-116

Ook leuk om te lezen