LA Kings met welkome zege op zak naar Obama

2012 NHL Awards - Red Carpet

Twee wedstrijden op een rij wist de regerend kampioen geen doelpunt te produceren, maar met een 5-4 zege in Chicago hebben de Los Angeles Kings laten zien dat ze het net nog wel degelijk weten te vinden.

2 uur, 30 minuten en 35 seconden speeltijd geleden was het alweer toen Anze Kopitar met de 1-1 een einde maakte aan de lange droogte. Jarrett Stoll maakte enkele minuten later de 2-1 en dat was de opmars voor een op en neer gaand duel.

Frolik maakte al de 1-0 en bracht beide ploegen ook weer op gelijke hoogte. Patrick Kane zorgde met een kleine minuut voor het einde van de tweede periode voor 2-3. Een halve seconde voor het einde van dezelfde periode maakte Dwight King na goed werk van Drew Doughty weer gelijk.

Koploper Chicago kwam in de derde periode weer op voorsprong, maar moest daarna toezien hoe twee goals van de Kings beslissend bleken. Dustin Brown maakte anderhalve minuut voor het einde de winnende treffer.

Daarmee kunnen de Kings met een overwinning op bezoek bij President Obama in het Witte Huis, want dat is de volgende afspraak die er voor de kampioen op het programma staat.

Anaheim Ducks

Koploper Chicago verloor dus, een mooie gelegenheid voor nummer twee Anaheim Ducks om een stapje dichterbij te komen. De Ducks verloren echter eveneens, in eigen huis moesten zij met 5-3 het hoofd buigen voor de San Jose Sharks. De Ducks verkeren in een mindere vorm, zij verloren al drie wedstrijden op een rij.