Dodgers en Cardinals op gelijke hoogte

Door

Met voor beide clubs nog zestien wedstrijden te gaan, staan de Los Angeles Dodgers en de St. Louis Cardinals op gelijke hoogte in de strijd om de tweede wild card spot in de National League.

In Los Angeles versloegen de Dodgers gisteren, dankzij een late comeback, de Cardinals in een onderling duel en trokken daarmee de stand weer gelijk.

Dodgers pakken winst in negende inning
Dankzij een home run en drie RBIs van Allen Craig stonden de Cardinals met nog één uit te gaan nog voor met 4-2, maar ze wisten die voorsprong niet vast te houden. Luis Cruz bracht de Dodgers terug op 3-3 met een RBI double, waarna pinch-hitter Jaun Rivera met een game-winning single Los Angeles de winst bezorgde.

De late winst zorgde uiteraard voor vreugde bij de Dodgers. ‘Dit was erg belangrijk voor ons. Het was zeker een van onze meest enerverende wedstrijd dit seizoen’, aldus Matt Kemp.

Kershaw voorlopig niet inzetbaar
Het nieuws dat pitcher Clayton Kershaw vandaag (zondag) niet kan starten tegen de Cardinals, en wellicht ook de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen, temperde echter de vreugde bij de Dodgers. De pitcher kampt al sinds 7 september met een heupblessure en reist woensdag naar New York voor onderzoek.

Gevraagd naar de blessure gaf manager Don Mattingly aan dat, als er na het onderzoek ook maar enige twijfel bestaat over de lange termijn gevolgen van de heupblessure, Kershaw dit seizoen niet meer zal pitchen, zelfs niet als er een play-off plek op het spel staat.

Wild card race nog lang niet beslist
Om de play-offs te bereiken is er sowieso nog een lange weg te gaan voor de Dodgers, die in de wedstrijd tegen de Cardinals pas voor derde keer in tien wedstrijden wisten te winnen. Ook gezien het resterende programma van beide teams, en nu dus de twijfelachtige inzetbaarheid van Kershaw, is het nog maar de vraag of Los Angeles deze positie weet vast te houden.

Vandaag is de laatste wedstrijd in een serie van vier tegen de Cardinals, waarna de Dodgers het in de volgende negen wedstrijden opnemen tegen de Nationals (89-56), Reds (87-59) en de Padres (70-76). De volgende negen duels van St. Louis lijken aanzienlijk makkelijker met alleen ontmoeting met de Cubs (57-88) en de Astros (47-99).

De Cardinals lijken op dit moment dus favoriet om de tweede wild card te bemachtigen, maar wellicht zal het vertrouwen bij de Dodgers stijgen als ze ook vandaag de Cardinals kunnen verslaan. Hoe dan ook, in het verleden is al vaak genoeg bewezen dat er met iets meer dan twee weken te gaan nog van alles kan gebeuren.

Play-offs
Met nog zestien wedstrijden te gaan lijken alle andere play-off plekken in de National League beslist. De Washington Nationals, Cincinnati Reds en San Francisco Giants gaan er waarschijnlijk met de divisies vandoor en de Atlanta Braves mag zich opmaken voor een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de tweede wildcard.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen