MLS Recap: New York en Chicago houden druk hoog

De New York Red Bulls en Chicago Fire houden de druk hoog op nummer één Sporting Kansas City. De Red Bulls wonnen met 3-1 van Columbus Crew, Chicago won met dezelfde cijfers van Montreal Impact. Door de resultaten is de strijd bovenin de Eastern Conference ongekend spannend. Na 28 duels heeft New York 49 punten, Chicago 50 en bovenaan staat Sporting Kansas City met 51 punten.

Na wekenlange afwezigheid was sterspeler Thierry Henry weer terug van een blessure. Hij startte voorin in de basis samen met Kenny Cooper. Het was echter de spits aan de andere kant van het veld die als eerste succes had. Met een sleepbeweging legde hij de New Yorkse defensie in de luren en met een teruggetrokken voorzette bereikte hij Mirosevic die al in de derde minuut simpel kon binnentikken; 0-1.

Lang duurde de weelde niet voor de uitploeg, want vijf minuten later stond de gelijkmaker al op de borden. Rafael Marquez gaf een lang bal die precies in de loop van Henry kwam. De Fransnam nam de bal met een vloeiende beweging mee en rondde knap af.

De tien minuten na de goals bleken een genot voor het publiek. Aan beide kanten regen de kansen zich aaneen. Mirosevic was opnieuw gevaarlijk voor Columbus, terwijl Henry twee grote kansen kreeg en Cooper de paal raakte namens de thuisploeg.

In het restant van de eerste helft kreeg New York het middenveld in handen met McCarty, Solli, nieuwkomer Tim Cahill en Rafael Marquez. Het resulteerde in opnieuw grote kans voor Henry die uit een moeilijke hoek voorlangs schoot.

In de tweede helft duur het langer voordat de eerste grote mogelijkheid zich aandiende. Op rechts brak McCarty door die de bal goed terug trok voor het doel. Met een vrije schietpoging faalde Cooper echter jammerlijk, hij maaide volledig over de bal heen.

Twaalf minuten voor het einde leek Henry de gastheren naar een voorsprong te schieten, maar vanaf tien meter eindigde zijn poging via keeper Gruenebaum op de deklat. Uit de daarop volgende corner was het alsnog raak. McCarty kopte hard en buiten bereik van de keeper raak.

Het slotakkoord bleek in de derde minuut van de blessuretijd toch nog voor Thierry Henry. De Franse aanvaller bekroonde zijn rentree met een bizarre goal. Uit een hoekschop krulde hij de bal op fabelachtige wijze achter de keeper. Via de verre paal spatte de bal in het doel.

Toronto FC – Philadelphia Union 1-1

Portland Timbers – Seattle Sounders FC 1-1

DC United – New England Revolution 2-1

Chicago Fire – Montreal Impact 3-1

FC Dallas – Vancouver Whitecaps FC 1-0

Chivas USA – San Jose Earthquakes 0-2