Lakers winnen clash van LA, Pacers kloppen Bulls

Woensdagavond stond de ‘clash van Los Angeles’ op het programma, de wedstrijd tussen de Clippers en de Lakers. Officieel speelden de Lakers thuis maar aangezien beide teams in het Staples Center spelen was dit voor beide een thuiswedstrijd. Het enige dat de Clippers niet thuis deed voelen was het logo op het parket.

De Lakers waren gebrand op een zege nadat ze in de vorige wedstrijd tussen beide verloren hadden. Bovendien wordt het team van Kobe Bryant meer en meer aanzien als een team ‘in decline’ terwijl de Clippers de hype van de NBA zijn en als hét team van de toekomst beschouwd worden.

Vooral voor een competitieve speler als Kobe Bryant is dat balen. Zijn Lakers waren tot nu toe erg wisselvallig en de Clippers deden het toe nu toe gewoon beter ondanks de weinige ervaring.

De wedstrijd van woensdag was erg spannend. Drie quarters lang ging het op en neer hoewel de Clippers bijna de hele wedstrijden leidden. Maar verder dan een voorsprong van 10 punten kwamen ze nooit ondanks een sterk begin aan het eerste en het derde quarter. De Lakers kwamen altijd terug.

Het vierde quarter behoorde echter toe aan de Lakers. Kobe Bryant zette zijn ‘killer mode’ weer aan en leidde met 10 punten in de laatste 8 minuten van de wedstrijd zijn team naar de overwinning. Eindscore: 96-91. Kobe eindigde met 24 punten.

Voor de rest was Pau Gasol goed voor 23 punten en 10 rebounds, Bynum voor 19 punten en 4 blocks, en de verrassende Andrew Goudelock voor 14 punten. Bij de Clippers maakte Chris Paul zijn wederoptreden na een blessure maar hij vond zijn ritme nog niet terug en maakte slechts 4 punten. Ook backcourt maat Chauncey Billups had een slechte dag en maakte slechts een van zijn acht schoten. Blake Griffin scoorde 26 punten en pakte 9 rebounds, waaronder 6 offensieve.

De spanning tussen beide teams was wel te merken want er waren constante discussies, zes technische fouten, een ‘ejection’ voor Josh McRoberts en een ‘flagrant foul’.

Volgende wedstrijd voor de Lakers is zaterdag in Milwaukee tegen de Bucks, de Clippers spelen donderdag al thuis tegen de Memphis Grizzlies.

In een andere topwedstrijd wonnen de Indiana Pacers in Chicago. De Bulls verslaan is op zich al een prestatie want ze verloren nog maar drie keer dit seizoen, maar in Chicago? Dat is erg sterk want de Pacers zijn het eerste team om de Bulls in het eigen United Center te kloppen.

Tijdens de eerste helft leken de Bulls opnieuw af te stevenen op een overwinning. Via een sterk tweede quarter hadden ze een voorsprong van 10 punten bij de rust (54-44). Maar na slechts drie minuten in de tweede helft waren de Pacers helemaal terug.

De wedstrijd ging vanaf dan op en neer maar in het vierde quarter konden de Bulls geen enkele keer de leiding nemen. Via sterke defense, slechts 16 punten voor de Bulls, konden de Pacers de weinig verwachte overwinning in de wacht slepen. Eindscore: 90-95.

Bij de Pacers was Danny Granger topscorer met 22 punten, Roy Hibbert maakte er 20 en David West 14. Nog drie anderen scoorden in de dubbele punten. Ook bij de Bulls scoorden alle basisspelers in de dubbele punten. Rose was goed voor 24 punten, Ronnie Brewer (die de geblesserde Luol Deng verving) voor 20. Maar de Pacers maakten 47% van hun schoten en de Bulls slechts 40%.

Volgende tegenstanders voor de Bulls zijn vrijdag de Milwaukee Bucks thuis, de Pacers trekken ook vrijdag naar Boston voor een clash met de Celtics.