MLS Recap: Earthquakes ruim langs Chivas

San Jose Earthquakes heeft de leidende positie in de Western Conference versterkt door een ruime overwinning op Chivas USA. De Quakes waren in eigen huis met maar liefst 4-0 duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers. Al na tien minuten opende Victor Bernardez de score, waarna de thuisploeg nog voor rust de score verdubbelde. In de laatste twintig minuten was het verdediger Ramiro Corrales die met twee treffers de eindstand op het scorebord zette.

De Earthquakes gaan met 53 punten uit 27 duels ruim aan de leiding in het westen. Real Salt Lake volgt op 46 punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

In de twee andere wedstrijden van zondagavond speelde FC Dallas met 1-1 gelijk tegen de Seattle Sounders. Voor eigen publiek liete Dallas twee kostbare punten liggen in de strijd om de play-offs. Dallas staat met nog vijf wedstrijden te spelen op een zesde plaats, vier punten achter de Vancouver Whitecaps die, op de vijfde en laatste play-offgerechtigde plaats, echter een duel minder hebben gespeeld.

Chicago Fire was in eigen huis beter op dreef. De ploeg uit de Windy City, die afgelopen week afscheid nam van de naar SC Heerenveen vertrokken Marco Pappa, won met 3-1 van directe concurrent Houston Dynamo. Binnen twintig minuten zat Chicago op rozen met een 2-0 voorsprong. Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd deed Dynamo wat terug. Ver in blessuretijd was het slotakkoord via een goal van invaller Alex toch nog aan Chicago.

Door de zege staat Fire nu twee punten los van Houston en heeft ook een duel minder gespeeld.

San Jose Earthquakes – Chivas USA, 4-0

FC Dallas – Seattle Sounders, 1-1

Chicago Fire – Houston Dynamo, 3-1