Eagles voorzien Jackson van franchise tag

Door

DeSean Jackson toonde afgelopen seizoen zijn onvrede over zijn contract door vrijwel de hele voorbereiding verstek te laten gaan. Hij vond dat zijn salaris niet in verhouding stond met zijn kwaliteiten en eiste een opslag. Toen de receiver zich eindelijk meldde was zijn frustratie over het uitblijven van een verbeterd contract van zijn gezicht af te lezen. Nu lijkt hij dan toch – gedeeltelijk – voor zijn prestaties beloond te worden.

Jackson was geen schim van de explosieve wideout die in 2010 profiteerde van de wedergeboorte van Michael Vick. Hij werd herhaaldelijk disciplinair gestraft en leek zich op te maken voor een vertrek uit Philadelphia. Maar nu hebben de Eagles Jackson bestempeld als hun franchise speler. Als Jackson dit éénjarige contract ondertekend mag hij sowieso 9.4 miljoen dollar, het gemiddelde van de vijf best betaalde spelers op zijn positie, bijschrijven. Zelf blijft hij wel aandringen op een nieuw, langdurig contract. “Ik ben vereerd dat de Eagles me een franchise player vinden, en ik kijk er naar uit om een oplossing voor de lange termijn te vinden”.

Jackson was vorig jaar met 961 yards de meest productieve receiver van de Eagles, maar wist wel slechts vier keer de endzone te vinden. In 2010 was een catch van Jackson gemiddeld goed voor 22.5 yard terreinwinst, waarmee hij de NFL aanvoerde. Afgelopen seizoen daalde zijn gemiddelde naar “slechts” 16.6, waardoor hij voor het eerst sinds zijn rookie seizoen buiten de top 10 eindigde. De tweevoudige Pro Bowler was echter niet de enige teleurstelling in Philadelphia. Het zo gehypte Dream Team van de Eagles, dat een handvol van de beste free agents aantrok greep naast de play offs.

Het lijkt er echter op dat de Eagles toch graag verder willen met hun ontevreden receiver. “We hopen dat DeSean hier nog lang zal blijven. Hij is een bewezen speler en een echte playmaker in de NFL”, aldus General Manager Howie Roseman.

Ook leuk om te lezen